<< Ga terug

De vierkante meters kunstgras zijn populair tijdens open dag PEC Zwolle

De vierkante meters kunstgras zijn populair tijdens open dag PEC ZwolleDe vierkante meters kunstgras zijn populair tijdens open dag PEC ZwolleDe vierkante meters kunstgras zijn populair tijdens open dag PEC ZwolleDe vierkante meters kunstgras zijn populair tijdens open dag PEC ZwolleDe vierkante meters kunstgras zijn populair tijdens open dag PEC ZwolleDe vierkante meters kunstgras zijn populair tijdens open dag PEC Zwolle

(door Jeroen Kuiper)

ZWOLLE - Vele auto's worden volgeladen tijdens de open dag van PEC Zwolle. Niet alleen met shirtjes, ballen of andere merchandise. Minstens zo populair zijn deze editie de vierkante meters kunstgras die de club in de uitverkoop heeft.

Marco Mulder uit Apeldoorn heeft zijn stationwagen maar richting het kraampje gereden. Zojuist heeft hij afgerekend voor twaalf vierkante meter kunstgras. Want gras dat in het MAC3Park stadion heeft gelegen, dat wil Mulder wel in de tuin hebben. "Haha, ik heb gewoon nog wat nodig. Mijn zoon is PEC-fan en ik ga regelmatig met hem mee. Dan is het wel bijzonder als je PEC-kunstgras in je tuin hebt liggen. Normaal betaal je voor zo'n grote lap honderden euro's, nu is het een stuk goedkoper. Dat is ook wel fijn."

De reden voor de uitverkoop is simpel. De mat in het stadion is deze zomer vervangen, waarvan zevenduizend vierkante meter oud kunstgras richting sportcomplex De Pelikaan ging. De overige stukken zijn op de open dag niet aan te slepen. "Poeh, het is niet aan te slepen. Leuk hoor", zegt Jacco Teunis, die bij de kraam staat.

Meer dan duizend handtekeningen

Ondertussen is Youness Mokhtar elders handtekeningen aan het zetten. Zittend, want de aanvaller voelt de inspanning van vrijdagavond (toen de club met 3-0 won van FC Emmen in een oefenduel) nog wel. "Ik ben blij dat ik rustig kan zitten", glimlacht hij, ondertussen druk krabbelend. "Hoeveel ik er al gezet heb? Meer dan duizend. Ik vind het leuk hoor, om de kinderen en volwassenen een fijn gevoel te geven."

16.500 mensen bezoeken open dag

PEC Zwolle kende vorig jaar een minder seizoen met de moeizame start en de veertiende plaats tot gevolg. Toch doet het weinig afbreuk aan de populariteit van de club. Circa 16.500 mensen bezoeken de open dag, meer dan ooit. "Zo mooi om te zien, een teken dat de club leeft", vindt John van 't Schip. De trainer is nieuw na vier jaar Ron Jans, maar wordt onder luid applaus verwelkomd tijdens de spelerspresentatie. Hetzelfde geldt voor de weer teruggekeerde doelman Diederik Boer. Als de spelers hun ererondje hebben gemaakt en de jonge kinderen gevochten hebben om een echte PEC Zwolle-bal, keren de fans tevreden huiswaarts. Het stadion is verkend, de nieuwe spelers zijn aanschouwd. Laat het maar gauw 13 augustus zijn, als PEC Zwolle het seizoen thuis aftrapt tegen Roda JC.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo