De Swollenaer

Vrijdag, 10 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

De handen jeuken, maar tennisclubs moeten afwachten

De handen jeuken, maar tennisclubs moeten afwachten
Het tennispark van TC '91 met op de achtergrond de kantine.
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

TENNIS

De Zwolse Tennis Kampioenschappen kunnen misschien nog doorgaan, maar voor de drie open toernooien van TV PAF, ZLTB en TC '91 Stadshagen lijkt uitstel tot afstel te leiden.

Eind juni, begin juli vinden normaal gesproken de open toernooien van PAF, ZLTB en TC '91 plaats, maar door de coronabeperkingen werden de geplande data al snel los gelaten. Gehoopt werd om de reeks in zijn geheel te kunnen verplaatsen, maar de volle kalender maakt dat vrijwel onmogelijk. “Hartstikke balen, dat er niks van de grond komt”, zegt Jan-Henk Oosterkamp, voorzitter van TC '91.

Ook de jeugdtoernooien van TV PAF en TC '91 zijn afgelast. De vereniging in Stadshagen had de pech dat het Junior Tour-toernooi, voorheen jeugdranglijsttoernooi geheten, medio juni was gepland en niet een paar weken later. Vanaf 1 juli mogen toernooien uit deze reeks misschien wel gespeeld worden. Half juni neemt de tennisbond hier een besluit over, alsmede over alle toernooien in de periode 1 augustus-1 september. Dit om clubs in ieder geval vier tot zes weken de tijd te geven voor de organisatie. Wellicht dat de Zwolse Tennis Kampioenschappen, een toernooi georganiseerd door de zeven Zwolse tennisclubs met de finaledag ieder jaar op een ander park, mag dus misschien nog wel door gaan.

De tennisbond is teleurgesteld over de regel dat sportkantines tot 1 september gesloten moeten blijven. Het Outbreak Management Team bekijkt de mogelijkheid of sportkantines per 1 juli weer open mogen. “We zijn dagelijks in contact met NOC*NSF en de ministeries en doen er alles aan om terras en clubhuis op onze verenigingen eerder open te krijgen”, aldus de KNLTB.

Jan-Henk Oosterkamp, voorzitter van TC '91, denkt dat het bij de club in Stadshagen in ieder geval makkelijk kan, anderhalve meter afstand houden op het terras. “Het gaat goed met afhangen, we weten precies wie op ons park komt, dus overzichtelijker kun je het volgens mij niet krijgen.” Het dichtblijven van de kantines is een forse (financiële) tegenvaller voor de tennisclubs. “Dit jaar houden we het wel vol, maar we moeten nu wel ons spaargeld gaan gebruiken. Dat was bedoeld voor investeringen. Het is ontzettend balen dat je dingen wilt gaan doen en je kunt niks”, aldus Oosterkamp.
“Ik blijf positief, dus ik hoop dat we nog wat kunnen gaan organiseren en dat de Zwolse Tennis Kampioenschappen door kunnen gaan (10-15 augustus, MdR).”