De Swollenaer

Dinsdag, 11 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Clubmannen aangesteld als hoofdtrainers Hockeyclub Zwolle

Clubmannen aangesteld als hoofdtrainers Hockeyclub Zwolle
Speelsters van dames met jeugdspeelsters na een wedstrijd op Het Hoge Laar
Foto: Mark de Rooij
Redactie: Mark de Rooij

HOCKEY

Hockeyclub Zwolle heeft een nieuw technisch kader en presenteerde deze week de hoofdtrainers voor komend seizoen. Met Tim de Vries als trainer van het eerste vrouwenelftal en Alex Mulder van de mannenploeg heeft de vereniging twee echte clubmensen aangesteld.

De Vries was in het verleden trainer van ZMHC Dames 1 en hij is succesvol geweest bij HC Zwolle Heren 1. In zijn eerste jaar promoveerde hij direct naar de felbegeerde overgangsklasse (nu promotieklasse). Aan het begin van het seizoen 2013/2014 werd De Vries na een dienstverband van bijna twee en een half jaar vervangen door Ellen Kuipers. De laatste drie seizoenen werkte hij bij de vrouwen van GCHC.

De Vries zal worden bijgestaan door Joris Boone, die ondanks zijn jonge leeftijd al heeft laten zien wat hij in zijn mars heeft (zoals Nederlands kampioen met HC Zwolle MC1).

Mulder speelde in het eerste elftal van zowel ZMHC als Tempo '41, de verenigingen van waaruit HC Zwolle is opgericht. De laatste jaren heeft hij zich ontwikkeld als trainer/coach. Hij is bij de jeugd begonnen om vervolgens assistent te worden bij Heren 1 onder Pancho van den Broek. Nu de kans zich aandient om hoofdcoach te worden, grijpt hij die met beide handen aan.

Erik Brunekreef leidt het technisch kader tophockey. Brunekreef, oud-speler van heren 1 en een voormalig hoofdklassespeler, is het beoogde bestuurslid tophockey.

HC Zwolle nam vanwege financiële zorgen, die eerder dit jaar aan het licht kwamen, afscheid van de coaches Frank Geers en Pancho van den Broek en ging binnen de eigen vereniging op zoek naar geschikte vervangers. Zowel de mannen als de vrouwen van de fusievereniging komen uit in de overgangsklasse, het derde nationale niveau.