De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

City Swim Zwolle mikt op meer dan tweehonderd zwemmers in lustrumeditie

City Swim Zwolle mikt op meer dan tweehonderd zwemmers in lustrumeditie
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE – Na vier succesvolle jaren in de Zwolse grachten is op zaterdag 25 augustus de lustrumeditie van City Swim Zwolle. Het bestuur van de City Swim is gestart met de voorbereidingen. De inschrijving is geopend.

Om extra glans aan deze vijfde editie te geven, is, met dank aan Sportief Zwolle, de website in een nieuw jasje gestoken. Via www.cityswimzwolle.nl is alle informatie van de voorgaande jaren te vinden en is het mogelijk in te schrijven. Data waarop clinics worden gegeven om deelnemers optimaal voor te bereiden worden later ook op de website bekend gemaakt.

Vorig jaar sprongen ruim tweehonderd deelnemers het water in bij de Rodetorenbrug en City Swim Zwolle hoopt bij deze editie nog meer deelnemers te verwelkomen. Bob de Vries was in de afgelopen twee edities de snelste en verbeterde in 2017 het parcoursrecord. Elianne Huitema won vorig jaar bij de vrouwen.

Het concept is als vanouds, het rondje stadsgracht van ruim 2,5 kilometer kan individueel of als team in estafettevorm afgelegd worden. En na de leuke reacties van vorig jaar wordt ook dit jaar weer gedacht aan de jeugd. Sportievelingen van tien tot zestien jaar kunnen 500 meter door de gracht zwemmen in de Bureau CK Jeugdserie.

Ook staat alweer voor het vijfde jaar op rij Stichting Tegenkracht als goed doel centraal. Tegenkracht helpt (ex-)kankerpatiënten aan een sportplan op maat, om fysiek en mentaal sterk de tijd van behandelingen door te komen en sterker te staan in de tijden van herstel. Deelnemers aan de City Swim kunnen een actiepagina aanmaken om geld in te zamelen. Vorig jaar leverde dit ruim 15.000 euro op.