De Swollenaer

Maandag, 10 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Burgemeester opent Tabonon in Westenholte met wereldkampioenen Souwer en Geddes

Burgemeester opent Tabonon in Westenholte met wereldkampioenen Souwer en GeddesBurgemeester opent Tabonon in Westenholte met wereldkampioenen Souwer en GeddesBurgemeester opent Tabonon in Westenholte met wereldkampioenen Souwer en Geddes
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Burgemeester Meijer opent op 23 maart de nieuwste locatie van Tabonon Kickboksen & MMA aan de Branderweg in Westenholte. Daarnaast geven wereldkampioen kickboksen Andy Souwer en wereldkampioen Braziliaans jiu-jitsu Oliver Geddes een seminar.

Tabonon werd opgericht in 2003 en in 2016 kwam er een tweede vestiging bij, in Raalte. Er zijn al een tijdje twee in Zwolle en met de komst van Tabonen West verdwijnt de kleinere locatie in Stadshagen.

De feestelijke opening staat de hele dag in het teken van het sportaanbod dat op de locatie aangeboden wordt. De dag start om 8:30 uur met een seminar van kickbokslegende Andy Souwer voor gevorderde kickboksers, waarna om 9:00 uur de seminar Braziliaans jiu-jitsu door Oliver Geddes start. Maar ook voor beginners staat Souwer klaar, zij kunnen van 10:00 – 11:30 uur een seminar van hem volgen.

Na een sportieve start van de dag zal Burgemeester Meijer de nieuwe locatie om 12:00 uur officieel openen. De rest van de dag staan diverse activiteiten voor kinderen én volwassenen op het programma. Zo komt een vuurspuwer een vuurshow geven, kunnen kinderen zich laten schminken of ballonnen laten knopen en wordt de sfeer feestelijk gestemd met muziek, hapjes en drankjes.

Zelf sporten uitproberen
Tijdens een zogeheten carrousel kunnen bezoekers gratis kennismaken met het sportaanbod door de diverse sporten zelf uit te proberen. In rondes van drie kwartier kunnen zij proeven van kickboksen, krachttraining, personal training, MMA, worstelen en Braziliaans Jiu-Jitsu. Ook kinderen kunnen een aantal van deze sporten uitproberen.

Voor de mensen die zich liever nog niet in het zweet werken maar eerst willen kijken, worden er diverse demo’s gegeven.

Programma

08:30 - 10:00 uur: Seminar Andy Souwer voor gevorderden

09:00 - 11:00 uur: Seminar Oliver Geddes voor alle niveaus

10:00 - 11:30 uur: Seminar Andy Souwer voor beginners

12:00 uur: Officiële opening door Burgemeester Meijer

13:15 uur: Kinderactiviteiten en vuurshow

13:30 - 14:30 uur: Workshops kickboksen (zak&pads, personal training, bokscoaching en sparren)

14:30 - 15:30 uur: Workshops kickboksen voor jeugd (jeugd en ouder&kind-training)

14:30 - 15:30 uur: Workshops MMA, Braziliaans jiu-jitsu, worstelen en grappling