<< Ga terug

Bekerverlies is leerzame testcase voor IFC Zwolle

Bekerverlies is leerzame testcase voor IFC Zwolle
Jesse Betaze (rechts)
Foto: Tennekes (archief)

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - De regels die komen kijken bij het spelen in de eerste divisie zaalvoetbal leverde een aantal grappige situaties op tijdens de eerste wedstrijd van IFC Zwolle, dat het bekertreffen met mede-eerstedivisionist Urk met 4-2 verloor.

Voor de spelers van het gepromoveerde IFC Zwolle is het even wennen: het spelen met zuivere tijd, twee scheidsrechters en een tijdwaarnemer, het naar binnen gaan tijdens de pauze, een tien meter-trap bij de zesde (zevende, achtste, negende...) overtreding in een helft. Met name 'de zuivere speeltijd' leverde wat grappige situaties op, zoals het keihard achter de bal aanrennen bij een intrap om geen tijd te verliezen. Totaal onnodig natuurlijk, aangezien de tijd wordt stil gezet als de bal niet in het spel is.

Ook de haast die de Zwolse zaalvoetballers hadden toen er nog acht minuten te spelen was, noemt Yassine Assa onnodig. "Acht minuten zuivere speeltijd is lang. Dan heb je nog alle tijd om een achterstand van twee goed te maken, maar wij speelden heel gehaast", aldus Assa, die Caleb Rahajaan en Jesse Betaze zag scoren voor Zwolle. Rahajaan scoorde een tien meter-trap (4-1) en Betaze maakte de 4-2. Nejim El Atiaoui schoot hierna nog op de paal.

IFC moest het doen zonder sterkhouders Dani Lohman, Faisel El Atiaoui en Jeffrey de Nooijer. "Dat is ons bekende probleem omdat we allemaal jongens hebben die ook op het veld spelen." Volgens Assa was de wedstrijd tegen Urk een goede testcase voor de eerste competitiewedstrijd, aanstaande vrijdag uit bij Leekster Eagles. "Fouten worden sneller afgestraft en er wordt harder gespeeld. We moeten wat zakelijker spelen en niet dribbelen op plekken waar dat niet kan. Het moet wat meedogenlozer en slimmer", zegt Assa.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo