<< Ga terug

Arne Mulder is ‘blauwe brigade’ te snel af bij de Stadshagenrun 2016

Arne Mulder is ‘blauwe brigade’ te snel af bij de Stadshagenrun 2016
Stadshagenrun 2016 (BB Lopers) Foto: Pedro Sluiter
Foto: Pedro Sluiter

(door Harry Bouwhuis)

STADSHAGEN - Hij moet ruim een minuut toeleggen op zijn winnende tijd van 2015. Maar Arne Mulder is ongenaakbaar en wint de tien kilometer van de EP:Stadshagenrun 2016. Bij de vrouwen is BB loopster Tess Boekema oppermachtig en finisht in een toptijd van 37.25 minuten.

De na afloop okselfrisse Mulder heeft snel een verklaring voor zijn wat ‘mindere’ eindtijd van 32.50 minuten. “Ik werk toe naar het crossseizoen en heb deze week al negentig kilometer in de benen zitten. Bovendien heb ik last van een verkoudheidje en ben vanmorgen ook al actief geweest bij de G-loop.” Mulder, in het dagelijks leven hardloopcoördinator bij Stichting Empower, is terug bij AV PEC 1910 na mooie jaren bij de BB lopers, de groep die zich zes jaar geleden afsplitste van de Zwolse atletiekclub. ”Ik was weer eens toe aan wat anders”, is het simpele antwoord over zijn terugkeer.

De BB Lopers, de hardloopgroep van naamgever en trainer Berthold Berger combineert deelname aan de negende Stadshagenrun met de clubkampioenschappen. “We kunnen terugkijken op een mooi loopseizoen”, zegt Berger. De’ blauwe brigade’, intussen uitgegroeid tot 175 leden, duikt overal op bij loopevenementen. ”Ons uitgangspunt is wedstrijdgericht lopen. En we zijn op steeds meer disciplines actief zoals ook het ultralopen en de cross.” In Stadshagen ziet de niet fitte Berger zelf af van deelname. ”Jammer want dit is een mooie loop die met wat aanpassingen ook als topwedstrijd best bestaansrecht zou hebben.”

De Stadshagenrun heeft zich na de Halve Marathon en de Salverda Berkumloop ontwikkeld tot misschien wel het meest aansprekende loopevenement in Zwolle. In een ambiance waar ze in Qatar tijdens het WK wielrennen jaloers op zouden zijn, komen bijna 2300 deelnemers in actie op de diverse onderdelen.

Vanaf de start van de tien kilometer loopt Arne Mulder weg van zijn concurrent en BB loper Joep Emmen. In de eerste ronde blijft Mulder keurig op schema in een tijd van zestien minuten. In de tweede ronde moet hij wat toegeven, maar de marge op Joep Emmen blijft groot, ruim een minuut. “Arne is een klasse beter. Zo eerlijk moet je zijn. Ik heb mijn eigen race gelopen en kende weinig verval”, reageert Emmen, die net als Tess Boekema dus tekent voor de clubtitel. Ploeggenoten Falco Olivier en Jan Schra eindigen als derde en vierde.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo