<< Ga terug

Afgrijselijke laatste thuiswedstrijd voor PEC Zwolle en Younes Namli

Afgrijselijke laatste thuiswedstrijd voor PEC Zwolle en Younes Namli
Younes Namli aan de bal
Foto: Hans Smit

(door Jeroen Kuiper)

ZWOLLE - In een halfleeg stadion, na een afgrijselijke tweede helft, afscheid nemen van PEC Zwolle. Voor clubicoon Diederik Boer en de andere vertrekkende spelers was het zondagmiddag na het duel tegen VVV-Venlo (2-4 verlies) de bittere realiteit.

Tussen de afscheidnemende spelers bevond Younes Namli zich niet. Nog niet. Want na een prima tweede seizoenshelft neemt de belangstelling voor de Deense middenvelder toe. De geruchtenmolen draait volop. Technisch directeur Gerard Nijkamp doelt onder andere op Namli als hij het heeft over spelers die er goed opstaan in voetballand. "Ik hoor en lees van alles, maar alleen ik weet wat waar is", vertelt Namli, die vorige zomer nog een transfer naar het Italiaanse Genoa ziet afketsen. Zo zou vertrekkend trainer Jaap Stam hem dolgraag mee willen nemen naar Feyenoord. "Zo makkelijk gaat dat natuurlijk niet. Ik weet heel goed hoe het in de voetbalwereld werkt."

Feit is wel dat Stam belangrijk is geweest voor de ontwikkeling van Namli. In zijn eerste anderhalf jaar bij PEC is de Deen vooral gebruikt als hangende rechtsbuiten. Een plek waar hij voor veel dreiging zorgt, maar waarbij het rendement achterblijft. Dat verandert als Namli in de tweede seizoenshelft op het middenveld wordt neergezet. Met vier doelpunten en zeven assists heeft de voormalig speler van Heerenveen prima cijfers. "Ik heb mij ontwikkeld, vooral de tweede seizoenshelft. Eerst maar eens focussen op de laatste wedstrijd tegen NAC Breda en dan op naar meer."

In Breda hoopt PEC zich woensdag nog enigszins te revancheren voor het ongeïnspireerde optreden tegen VVV-Venlo. Het is aan doelman Boer te danken dat PEC bij rust nog op een 1-0 voorsprong staat, doelpunt Lennart Thy. In de tweede helft is vrijwel iedere bal op doel een treffer. VVV-trainer Maurice Steijn is de belangrijkste kandidaat om trainer Stam in Zwolle op te volgen, maar hij zal absoluut niet onder de indruk zijn geweest van het optreden van zijn toekomstige spelers. Ook Namli ontrekt zich niet aan de malaise. "Waar het aan ligt? Ik weet het niet, we maken niet bewust fouten, maar het zijn er wel erg veel geweest", blijft hij een duidelijk antwoord schuldig. Het leidt er toe dat een deel van de Zwolse aanhang na de 1-4 vast huiswaarts trekt, met Moederdag, de Giro d' Italia, Formule 1 en de ontknoping rond het kampioenschap tussen Ajax en PSV op televisie. Namli: "Zo wil je niet eindigen, nee. Hopelijk kunnen we het woensdag rechtzetten."Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo