De Swollenaer

Vrijdag, 3 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Thomas Veltman neemt eetcafé De Kleine over

Thomas Veltman neemt eetcafé De Kleine over
Redactie: Erik-Jan Berends

(door Peter de Jong)

BINNENSTAD - Exact een jaar nadat eetcafé De Kleine in handen kwam van Gerben Kloosterziel en Jolanda Broekhuis, wisselt dit horeca etablissement opnieuw van eigenaar. Per 1 april 2020 wordt horecaman Thomas Veltman de nieuwe uitbater.

Hiermee is de eerste Zwolse horeca-overname van het komende jaar een feit. Het nieuws van de overname is onverwacht, want Veltman nam 1 augustus van dit jaar afscheid van het Proeflokaal. Een vertrek waarvoor de horecaman afgelopen zaterdag door de horeca Sint in het zonnetje werd gezet. Veltman: “Dat ik stopte met het Proeflokaal had alles te maken met het ontbreken van een uitdaging. Ik moet zeggen, de afgelopen vier maanden hebben mij goed gedaan. Maar ik heb altijd gezegd, als eetcafé de Kleine vrij komt, ben ik absoluut geïnteresseerd. Voor mij een nieuwe uitdaging, een andere bedrijfsvoering, ik heb er zin in.”

Veltman, die ook bestuurslid van de Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ) is, zal al vanaf 1 januari 2020 werkzaam zijn bij De Kleine. Enerzijds om zich in te werken, anderzijds gaat hij zich bezig houden met het jaarlijkse carnaval in Sassendonk. In zijn geval, carnaval bij De Kleine.