<< Ga terug

'Na biologisch met z'n allen aan de barbecue'

'Na biologisch  met z'n allen aan de barbecue''Na biologisch  met z'n allen aan de barbecue''Na biologisch  met z'n allen aan de barbecue''Na biologisch  met z'n allen aan de barbecue''Na biologisch  met z'n allen aan de barbecue''Na biologisch  met z'n allen aan de barbecue'

(door Peter de Jong) Horecaondernemers uit Zwolle en regio genieten; de jaarlijkse zomer barbecue is een feest van horen, zien en consumeren. Aan boord van de MvB Ooster-Schelde, het(party)schip van de Horeca Mannen Arno en Henk, wordt eerst afgetrapt met de Algemene Leden Vergadering van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Zwolle.

‘Trends in de horeca’, onder die noemer vertelt gastspreker Christian Severijns, manager bedrijfsadvies van het aan KHN gelieerde Horeca Maatwerk B.V., over ontwikkelingen in de branche; zowel lokaal als mondiaal. Duurzaamheid, gezondheid, robotisering en de arbeidsmarkt, in een tijd van snelle veranderingen is het belangrijk om mee te bewegen. “Wat is het DNA van jouw gast, want een café voor iedereen is een café voor niemand. Gasten worden steeds kritischer, nu gaat het om beleving en herinnering in plaats van product en dienst”, aldus Severijns. Praten over trends, dan ontkom je niet aan het thema gezondheid. “Minder vlees, meer groenten. Gezond en beter, biologisch, met streekgebonden producten. Voor alle concepten zijn mensen te vinden. Ook in Zwolle”, zegt Severijns, jaarlijks goed voor ruim 250 bedrijfseconomische en financiële adviezen aan horecaondernemers en overheden. De workshop wordt afgesloten met drie woorden: wat doe jij? Regiovoorzitter KHN Zwolle Theo Runhaar: “alles doen, behalve stilzitten. Kijk eens in de spiegel.” Met veel wijze woorden en wellicht een beetje huiswerk, gaat het licht op groen voor de inwendige mens. Fotograaf Doris Smit neemt voor Rondje Swolle, bij afwezigheid van huisfotograaf Pedro Sluiter, de foto honneurs waar.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo