De Swollenaer

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Harley Davidson Club Zwolle massaal aan de bierdopjes

Harley Davidson Club Zwolle massaal aan de bierdopjes
Leden van de Zwolse Harley Davidsonclub brengen een grote hoeveelheid ingezamelde bierdoppen naar Sven de Boer. De inzamelactie is voor de aanschaf van een rolstoelbus.
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Christiaan Schutte

(door Peter de Jong)

Hun jaarlijkse Midzomernachtrit 2019 moest vanwege de weersomstandigheden worden afgelast maar de ingezamelde bierdopjes konden wel worden afgeleverd. Leden van de Zwolse Harley Davidson motorclub Big V Twins hebben onlangs flink ‘geconsumeerd’ met als resultaat: 3 emmers en een vat – beschikbaar gesteld door collega motorrijders uit Ermelo – gevuld met bierdopjes.

Een actie waarmee de Zwolse club een vijfjarige gehandicapte jongen uit IJsselmuiden steunt in de kosten van een rolstoelbus. Het gaat om Sven de Boer die voor zijn vervoer afhankelijk is van een rolstoelbus. Met het inzamelen van bierdopjes hoopt men het ontbrekende bedrag bij elkaar te krijgen om Sven weer te kunnen vervoeren. Niet zonder succes want de actie heeft al vele kilo’s aan oud ijzer opgeleverd. De bus is inmiddels aangeschaft maar een deelbedrag dient nog afbetaald te worden. Niet alleen in Zwolle, ook elders in het land en zelfs daarbuiten worden bierdopjes voor Sven ingezameld.

Big Smile

HDC Big V Twins uit Zwolle is een gezonde vereniging met een fraai clubhuis aan de Peterskamp. Met ruim 140 leden beschikt deze toerclub, 42 jaar geleden opgericht door Max Middelbosch en Bob Korpershoek, over een rijke historie en is lid van de Europese federatie van Harley Davidson Clubs, de FH-DCE. Jaarlijks worden er diverse ritten gereden. Variërend van de midzomernachtrit tot cultuurritjes. Ook zijn er clubavonden en wordt het jaar in december afgesloten met een groot feest. Nieuwe leden zijn uiteraard welkom.

“Meestal worden nieuwe leden via een bestaand lid aangemeld. Wij zeggen dan, rij eens mee, kijk wat jouw bevindingen zijn. Dat geldt aan beide kanten. Het is niet dat wij een strenge ballotagecommissie hanteren, maar er moet wel een klik zijn”, aldus een bestuurslid. Naast plezier en ontspanning zijn leden van de Big V twins maatschappelijk zeer betrokken; niet alleen Sven de Boer heeft dat gemerkt, ook anderen, zoals mensen met MS, mogen zich verheugen in de warme belangstelling van de Zwolse club. “Iets kunnen doen, die smile, het ontroert mij”, zegt een van de leden.