De Swollenaer

Zondag, 31 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Eerst singles, dan happy hardcore

Eerst singles, dan happy hardcore
Redactie: Erik-Jan Berends

(door Peter de Jong) ASSENDORP - De elfde van de elfde; tien tegen een dat deze datum gelinkt wordt aan carnaval, de opening van een nieuwe carnavalsseizoen. Maar 11/11 is ook internationale singles dag.

De vier enen staan hierbij symbool voor alleen zijn. En alleen zijn, dat hoeft echt niet meer. Het organiseren van singleparty’s blijkt een welkome aanvulling op de uitgaansagenda. Pouwel van Diepen is een nieuwkomer op organisatiegebied, in zijn geval het organiseren van feestjes, met als debuutparty een feest voor singles. Het voormalige ‘feestbeest’ weet waar hij over praat maar is, vanwege een spierziekte, al enige jaren meer rock & rol; die ‘rol’ heeft betrekking op zijn rolstoel waarmee Van Diepen zich van A naar B verplaatst. Naast zijn werk als herindicatie consulent bij Tiem heeft Van Diepen hobbymatig nog een match: singles bij elkaar brengen met een feest waarbij de belangrijkste pijlers zijn: vrijblijvend, hippe muziek, leeftijdscategorie van 30 tot, pakweg, iets in de 60 en vooral, anders dan anders. Oubolligheid komt in zijn vocabulaire niet voor. Zijn eerste feestje is zaterdag 16 november 2019 in multifunctioneel centrum de Enk. “Voor de moderne 30+ single die midden in het leven staat, met DJ Henri Geerlings achter de knoppen”, aldus Van Diepen.

Jij zegt, een echte single party, wat is dat? “Dan bedoel ik de doelgroep waar ik mij op richt, de muziek, vrijblijvend maar zoekend mag ook en de ambiance waarin alles zich afspeelt. Om mij goed te oriënteren heb ik meerdere single party’s bezocht. Ideeën opgedaan, maar ik heb mij zelf ook afgevraagd, waar is vraag naar? Dit feest krijgt geen stempel en er is geen drempel. Met gave muziek een gezellige avond. In twee zalen met in de kleine zaal een workshop Latin dansen. Als je iemand ontmoet waar je graag een praatje mee wil maken, is er een speciale ruimte zonder muziek. Om elkaar beter te leren kennen.”

Hoe denk jij je te kunnen onderscheiden van andere single party’s? “Dat begint met de leeftijd; niet te jong, ook niet te oud. De avond start rond negen uur waarbij de eerste honderd bezoekers worden getrakteerd op een glas champagne. DJ Henri Geerlings zorgt voor een muzikale opbouw; rustig beginnen en langzaam naar een muzikale climax toewerken. Niet alles door elkaar draaien maar veel herkenbare plaatjes, floorfillers, uit de jaren ‘70,’80 en ’90. Muziek waarmee je helemaal uit je bol kunt gaan en lekker dansbaar is. Ik wil hier wat neerzetten. Voor komend jaar zijn er zes singleparty’s ingepland. Dan wil ik ook met een VJ gaan werken. Daarnaast werk ik achter de schermen aan een happy hardcore avond, met de nadruk op happy.”

Meer of minder singles? “Lastig, een single is niet bij voorbaat ongelukkig. Dat idee heerst bij sommigen. Het is soms een beladen term. Na drie relaties kan er daar over meepraten. Een singlefeest is gewoon leuk, of je nu wel of niet iemand ontmoet.”

Alleen zijn geeft meer vrijheid. “Absoluut, kan positief zijn. Ik vind vrijheid heel belangrijk.”

Maar samen beleef je meer! “Dat ligt aan jouw partner en de onderlinge klik. Samen heb je wel een dubbel sociaal netwerk, vaak ook meer hobby’.”

16 november 2019 De Enk Zwolle: single party van 21.00 uur tot 01.00 uur.