<< Ga terug

`DJ`s zijn vaak gevoelige mensen`

`DJ`s zijn vaak gevoelige mensen`
Propulsive Ronald Pater is een relatieve nieuwkomer binnen de wereld van dj’s. Stroeve biedt dit talent, met inmiddels ruim twee miljoen streams op spotify, onderdak in zijn stal. Propulsive combineert Deephouse en Techhouse met progressieve sounds.
Foto: Pending Title Photography

(door Peter de Jong)

Track, timing, mixing en image; volgens de dj school Amsterdam ‘big four’ kwaliteiten waarover een top dj beschikt. Een succesformule, vindt ook de Zwolse dj Hans Stroeve. De lat om een top dj te worden ligt gewoon heel hoog. Oefening baart kunst, zeker in eigen land waar top dj’s ook worldwide toppers zijn. Met een aardig’ zakcentje als revenu.

Op de dag van de arbeid, 1 mei jl., is Hans Stroeve gestart met zijn DJ Management. Een bewuste keuze die weliswaar vanuit een moment van toevalligheid is geboren. Verleden jaar had (radio) dj Jaap Brienen een klus in den lande. Dat bleek niet helemaal goed geregeld te zijn. Brienen – vorige week nog te bewonderen op de mainstage van het Bevrijding Festival Overijssel - belt Hansie, een koosnaam voor de Zwolse dj, die op zijn beurt binnen zijn netwerk aan de slag gaat. Van het een komt het ander, zaken worden geregeld en dat was niet aan dovemans oren besteed. Een andere dj, Orlando uit Amsterdam, wil op zijn beurt dat Stroeve ook diens zaken gaat behartigen. “Vanwege het netwerk van Stroeve”, is het oordeel van Orlando die al meerdere keren met Stroeve heeft samengewerkt. Over de huidige stand van zaken, zegt Stroeve: “in korte tijd krijg ik 49 aanmeldingen van dj’s. Van Surhuisterveen tot Almere en van Amsterdam tot Meppel. De realist in mij zegt dat tien dj’s wel voldoende is. De wereld van entertainment, dus ook van dj’s, is er eentje van veel beloven, weinig krijgen. Ik wil mijn stal beheersbaar houden. Met de juiste mensen op de juiste plek. En optredens altijd eerst terugkoppelen naar de dj. Geen urban dj op een bruiloftsfeest waar de muziek van Jan en Zwaan gevraagd wordt. Uiteindelijk bepaalt de dj zelf wat en waar hij draait. De afgelopen jaren hebben mij duidelijk gemaakt dat dj’s veelal gevoelige mensen zijn. Daar houd ik rekening mee, zoals een goede dj aanvoelt wat een zaal wenst.”

Het DJ Management impliceert overigens niet dat Stroeve zelf minder gaat draaien. Muziek uit zijn rijkelijk gevulde platenkoffers wil hij op elke dansvloer delen met het publiek. Stroeve’s agenda is nog stevig gevuld met optredens, zowel openbaar als besloten. Met speciale dank aan het echtpaar Boer van Librije’s sterrenrestaurant waar de basis werd gelegd voor ‘haute cuisine musique’ waarmee Stroeve als muzieksamensteller de boer op ging. Zo draait de charismatische dj dit jaar voor de derde keer op Masters of LXRY, het exclusieve event eind dit jaar in de RAI met alle grote namen uit de wereld van premium lifestyle. Daarnaast is het evenement Gainsbourg, dat hij samen met de Zwolse Nachtburgemeester Jeroen van Doornik in de markt heeft gezet, een blijvertje. Dit jaar op 8 september in het Herman Brood Museum. De stap naar een eigen DJ Management past prima bij Stroeve’s ambities; leuk om zelf te draaien, na twintig draaijaren tijd om andere dj’s deelgenoot van zijn wereld te maken en, om het plaatje rond te maken, incidenteel nieuwe projecten als Gainsbourg. Wie weet komt de nieuwe DJ des Vaderlands straks uit de koker van Stroeve.

www.hansstroeve.nlOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo