<< Ga terug

De Handschoen wordt puik, met een glimlach

De Handschoen wordt puik, met een glimlach
Foto: Pedro Sluiter

(door Peter de Jong)

ZWOLLE-ZUID - Bijna een jaar was het stil in en rond de Handschoen in Zwolle-Zuid. Dat verandert met de komst van restaurant PUIK. Het groen aan de voorkant bij de Nieuwe Deventerweg 103 ondergaat een metamorfose en wordt een speelplek met schommels, glijbaan, trampoline, zandbak en terras; binnen een culinaire beleving van pannenkoek tot mixed grill, burgers en spareribs terwijl achter het pand parkeerfaciliteiten zijn. Oh ja, overal kun je PUIK voorzetten.

Een nieuwe horecaman doet zijn intrede in Zwolle. Eigenlijk een horecafamilie want bij eigenaar Erik van Faassen is dit werk met de bekende paplepel ingegoten. Zijn vader werkte bij het toenmalige hotel-restaurant Wientjes. Amper vier jaar jong maakte Erik al chips en patat. De eerste koksactiviteiten waren hiermee een feit. “Horeca, eigenlijk kan ik niets anders. Het is mijn passie. Met dank aan mijn vader, hij is mijn steun en toeverlaat. Nog steeds, want pa werkt bij ons”, aldus Van Faassen die over het beroep ‘werk’ een uitgesproken mening heeft. Die ventileert hij graag. “Zo lang je doet wat je leuk vindt, is niets werk.” Waarvan akte. Zijn vrouw Marieke heeft dezelfde horecadrive als haar man. Grotendeels werkzaam achter de schermen want met haar opleiding Personeel & Arbeid is die post binnen PUIK prima bezet. Kinderen? Ja, twee dochters; Isa van vier en Lieke telt zes levensjaren. “Twee prachtige dochters. Mijn gezin betekent voor mij alles”, zegt een trotse vader Van Faassen.

Ondernemer

Horecaman Van Faassen is geboren in Coevorden en woont momenteel in Nijverdal. Hij volgt diverse horeca opleidingen, behaalt diploma’s waaronder die van ondernemer en begint vanaf 2011 het traject van zelfstandig ondernemen. Momenteel staat Van Faassen aan het hoofd van drie horecabedrijven in Ommen en Nijverdal. Allemaal goedlopende zaken, reden om na PUIK Ommen, een zaak die hij tweeëneenhalf jaar geleden is gestart, dezelfde formule ook elders te starten. Zwolle komt in beeld omdat hij is getipt. Van Faassen: “Een mooie stad, wij komen er graag. Zwolle leeft. Ik was toe aan een tweede PUIK. Toen ik werd getipt over deze locatie, was ik direct enthousiast. Hier liggen kansen, in een wijk met 35.000 inwoners, kindvriendelijk, een prachtlocatie met heel veel potentie. Mijn keuze was snel gemaakt.”

Trots

PUIK, een naam spontaan tijdens een wijnavondje met familie en vrienden bedacht, is een restaurant waar jong en oud ‘eigenwijs lekker’ kunnen genieten. Een uitgebreide, prettig geprijsde menukaart waarachter een team van medewerkers met een glimlach staat. “Functies kennen wij niet. Iedereen van ons team doet alles. Met elkaar, dat geldt ook voor mij. Voor Zwolle heb ik het team nagenoeg rond. Natuurlijk, er kan altijd nog iemand bij. Bijvoorbeeld een gastheer/vrouw. Ik ben er trots op dat er bij mij weinig verloop van personeel is. De goede werksfeer is het gevolg van de instelling waarmee je werkt; niets moet, je doet dit werk omdat je het leuk vindt. Dat straal je uit naar de gast. Werk je bij mij, dan zeg ik, welkom in de familie.”

IJs en weder dienend, de officiële opening van PUIK volgt komende maand. Het siert familieman Erik van Faassen dat deze opening wordt verricht door zijn vader. Erik’s woorden ‘met dank aan mijn vader’ krijgen hierdoor nog meer inhoud. Dan heeft Zwolle met PUIK een uitgaansgelegenheid waar gasten, zowel privé als zakelijk, ongedwongen genieten. Als de Zwolse vestiging naar wens draait, gaat Van Faassen verder in training voor New York. Niet vanwege zakelijke belangen; hij wil de NY marathon lopen. “Staat hoog op mijn wensen lijstje”. Zie voor meer informatie www.restaurantpuik.nl.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo