<< Ga terug

Column Papje

Column Papje

Vanavond sluit de gemeenteraad de boeken over 2018 definitief af. Eerst een gesprek met de accountant en dan wordt er een oordeel over uitgesproken. Die stukken kunnen vervolgens opgeborgen worden. De blik kan weer volledig op de toekomst gericht worden.

Dat betekent vooral vasthouden van datgene wat tot nu toe in stad en regio is bereikt. En natuurlijk verder investeren in de stad met het oog op de toekomst. Er zijn 380 gemeenten in ons land. Zwolle staat in een vorige week verschenen onderzoek op de 88ste plaats. Dat is een zeer goed resultaat.

Plek 88 is voor een middelgrote gemeente uitstekend. Er zijn nogal wat kleine, lommerrijke gemeenten als Laren, Heemstede of Rozendaal die ‘natuurlijk’ hoger staan op de lijst. Maar grote(re) steden bieden dus meer. Gezondheidszorg, onderwijs, cultuur, wonen en winkelen.

In het onderzoek van Elsevier staat de Zwolse Brinkhoek op de zesde plaats in het lijstje ‘topbuurten’ en onze binnenstad staat zelfs tweede in het lijstje ‘beste binnensteden’. Nu mag volgens de nieuwe binnenstadmanager het centrum meer ‘bubbly’ worden. Wat een kreet, wat een ‘jeukwoord’.

Moet je daarvoor Aukje Grouwstra uit Deventer halen, terwijl er in eigen stad mensen als Sander Dol rondlopen. Vandaag draagt Dol dus zijn restaurant Koperen Kees over aan de Zwolse theaters. We zullen desondanks toch nog veel van hem gaan horen!Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo