<< Ga terug

Column Papje

Column Papje

Afgelopen vrijdag om 17.54 uur precies stond de zon loodrecht boven de Kreeftkeerkring. Het begin van de astronomische zomer! Ook vrijdag verscheen er een ‘breaking news’ bericht in mijn mailbox: hittegolf op komst! Hoe ook, de liefhebbers van zon, terrassen, water en strand kunnen de komende maanden hun hart ophalen. ‘Er is 70 procent kans op een zwoele, zinderende zomer’.

Het blijft natuurlijk gevaarlijk om op weerprofeten af te gaan, maar toch. Het stadsbestuur zet in op minder terrassen, maar het is toch prettig dat er door de horeca een kwaliteitsimpuls is gegeven aan de al bestaande terrassen. De foeilelijke witte plastic ‘Leen Bakker’ stoeltjes zijn uit het Zwolse stadsbeeld verdwenen. En met lekker weer kun je als stad niet genoeg terrassen hebben!

En wat mij betreft wordt er ook meer ingespeeld op het vele water in en rond Zwolle. ’Waarom zou je als de zon schijnt de stad inruilen voor het strand?’ De NS vroeg het zich af en zette het Zwolse stadsstrand bij de 9 meest favoriete stadsstranden in ons land, ‘Daar geniet je met zand tussen de tenen van een hapje, een drankje of een feestje’.

Genieten was het vrijdag ook op de zomerborrel van Rob Zuidema van De Spiegel en Sander Dol van Koperen Kees. Een borrel met ‘een zomers’ tintje. Let the sunshine in!Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo