<< Ga terug

Column Papje

Column Papje

‘Time flies’. Pasen, Koningsdag en Bevrijdingsdag zijn geweest. ‘De tijd vliegt’. We zitten alweer in het asperge-seizoen, deze week start dus in veel Zwolse restaurants de asperge 10-daagse. Heerlijk dat ‘witte goud’. Ik kan er niet genoeg van krijgen.

Klassiek, met beenham en ei of met zalm. Of één van de talrijke variaties. Ik heb al asperges gegeten in Hotel Zwolle van Van der Valk. Ik vind dit bedrijf nog altijd een aanwinst voor Zwolle. En ik ben niet de enige. Door de populariteit leeft de wens om bij te gaan bouwen. Hoe ook de asperges smaakten er voortreffelijk. Overigens duurt het asperge-seizoen tot 24 juni (Sint Jan). En dan staat de zomer al op de stoep: ‘De tijd vliegt’. Volgens de reisbranchevereniging ANVR zoeken we het overigens dit jaar ‘dichterbij bij huis’. We gaan massaal naar Duitsland en Oostenrijk op vakantie. Ook reizen nog veel mensen met de auto af naar Italië en Scandinavië.

Volgens Weeronline is er dit jaar 70 procent kans op een ‘zwoele, zinderende zomer’. Dus daarvoor hoeven we niet ver weg. Overigens dank voor de vele reacties op mijn kanttekeningen vorige week bij de ‘klimaatgekte. Hier nog een voorbeeld: volgens onderzoekers van Universiteit Nijmegen is het voeren van eendjes slecht voor het milieu. Oud brood op de bodem zorgt namelijk voor uitstoot van methaan. Tja.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo