<< Ga terug

Column Papje

Column Papje

Het komende weekend staat vooral in het teken van eten. Het Paasontbijt bijvoorbeeld. Dat betekent topdrukte in de supermarkten met vooral een groot aanbod van eieren.

Dankzij de Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) eieren afkomstig van gezonde kippen. RTL Nieuws publiceerde vorige week het jaarverslag over 2017 van deze Autoriteit. Daaruit bleek dat de hygiëne bij veel horecabedrijven te wensen overlaat. Kakkerlakken en muizen in keukens en smerige apparaten.

Zwolle komt er bijzonder goed af in het rapport. In één jaar maar twee meldingen! Een broodjeszaak en een eetcafé. Dat toezicht van de NVWA is een geruststellende gedachte, ook straks tijdens Koningsdag weer. Tijdens braderieën en kleedjesmarkten bijvoorbeeld. Dan worden op talrijke plekken (vaak exotische) hapjes in evenzovele kraampjes verkocht.

Een vooruitblik op Koningsdag gaat overigens al gauw over vroeger en nu. Anders gezegd van Koninginnedag naar Koningsdag. De optocht die we vroeger kenden in Zwolle is er niet meer. En ook de ‘polonaise’ door oud Zwolle, die na het vuurwerk de festiviteiten afsloot, is verdwenen. Bestaat de Centrale Commissie Oranjefeesten nog? Dat was het Oranjebitter nippende gezelschap dat vroeger de festiviteiten op Koninginnedag organiseerde.

Het is nu vooral de Horeca Evenementen Stichting Zwolle die tekent voor veel Koningsdag activiteiten. Zoals de uit Den Haag overgewaaide Koningsnacht bijvoorbeeld. Maar nu eerst op naar de Paaseieren! Denk aan Uw cholesterol.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo