Definitief einde verhaal voor Zwemvereniging 44

ZWEMMEN - De mediastorm rond de Zwolse zwemvereniging ZV 44 lijkt wat geluwd na de recente aantijgingen over misstanden binnen de vereniging. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft bevestigd dat er aangifte is gedaan naar aanleiding van een zedendelict.

Duidelijk is wel dat de zwemvereniging niet meer bestaat, dat alle communicatiekanalen op zwart staan - behalve een oud-Twitter account - en dat de leden zijn uitgestroomd naar andere zwemclubs in de buurt. Voorzitter Jasper Worst is na het weekend nog om een reactie gevraagd, maar daar heeft hij van afgezien. Wel gaf hij eerder namens het bestuur een algemene verklaring af.
“Begin 2024 werd de vereniging geconfronteerd met het stoppen van enkele geschoolde trainers, waardoor het aantal actieve zwemmers afgelopen periode snel is gedaald. Door het gekrompen ledenbestand, en daarmee het vertrekken van veel vrijwilligers die samen zorgden voor vele taken rondom de organisatie van de trainingen, wedstrijden en andere activiteiten, is het niet langer mogelijk om de vereniging draaiende te houden.”

Optelsom

ZV 44 waarbij het getal 44 een optelsom is van de oprichtingsdatum (25+4+15), bestond sinds 2015 en had rond de 175 leden. In zeven jaar tijd wist ZV 44 elk jaar te promoveren en kwam het uit in de eredivisie, waarin het verdienstelijk presteerde.