Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Zestien medailles voor Deltionstudenten bij Skills The Finals

Algemeen

DEN BOSCH - Maar liefst 16 van de 43 Deltionstudenten vielen in de prijzen bij Skills The Finals, de landelijke vakwedstrijden voor het mbo. In totaal sleepten zij 8 gouden, 3 zilveren en 5 bronzen medailles in de wacht.

De afgelopen dagen streden zo’n 600 (v)mbo studenten uit heel Nederland om de titel van beste vakman of –vrouw in hun vakgebied. Ze voerden verschillende opdrachten uit en werden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Dat gebeurde in de Brabanthallen. Na twee dagen hard werken vol spanning werd de uitslag op vrijdag 22 maart bekend, en kregen de deelnemers hun prijzen uitgereikt.

De eerste medailles voor Deltion werden al behaald tijdens de decentrale finales Entree Dienstverlening op 7 en 8 februari, Entree Bouwen, Wonen & Onderhoud op 27 februari, Vliegtuigtechniek op 7 maart, Sport & Bewegen op 8 maart en Lassen MAG/BMBE op 15 maart.

Voor een groot deel van de Deltionstudenten begon het avontuur met een voorronde op school: de Deltion Kampioenschappen. De winnaars deden mee aan een kwalificatiewedstrijd tegen studenten van andere mbo-instellingen. Anderen werden voorgedragen door hun docent of team. Uiteindelijk wisten 43 Deltionstudenten in 35 vakrichtingen zich te plaatsen voor de landelijke finales.??

?De organisatie van Skills Heroes is in handen van WorldSkills Netherlands. WorldSkills Netherlands heeft als doel om het (v)mbo positief onder de aandacht te brengen, het beroepsonderwijs te promoten en om studenten een uitdagende leerervaring te geven. Skills The Finals staat in het teken van beroepen, talentontwikkeling, passie en arbeidsmarktkansen.?

Medaillewinnaars Deltion

?Goud
Joris van Wijnen - Bouwtimmeren
João Paulo en Hasan Darwish - Entree Bouwen, Wonen & Onderhoud
Roy Brink - ICT-beheerder
Daan de Kraker- Lasser MAG/MBE
Kirsten Mussche - Mediavormgever
Fokko Bruijn - Pedagogisch medewerker
Niels Pleeging - Sport & bewegen
Maurits Neeleman - Tegelzetter

Zilver
Casper Koopmanschap - Fietstechnicus
Yorben Baltus - Elektrotechnicus gebouwen
Tygo van Setten - CAD-tekenaar

Brons

Lisanne Kok & Mero Maslem - Entree Dienstverlening
Maarten Vlutters & Daan Zomerman - Vliegtuigtechniek
Femke Mellema - Maatschappelijke Zorg
Ingmar Kruidhof & Bas Lugtenberg - Mechatronicus
Iza Dijkman - Meubelmaker?Deltion Kampioenschappen?

Gerard Meijeringh