Het publiek wist de weg naar de WRZV hallen te vinden.
Het publiek wist de weg naar de WRZV hallen te vinden. Foto: Pedro Sluiter

Berkum wint Jo van Marle Zaalvoetbaltoernooi

· leestijd 1 minuut Sport

ZAALVOETBAL - Berkum heeft het Jo van Marle Zaalvoetbaltoernooi gewonnen. Hert toernooi werd afgelopen donderdag en vrijdag gespeeld in de WRZV hallen. Berkum won de finale met 5-0 van Be Quick’28 en onttroonde Dieze West daarmee als toernooiwinnaar. 

Ook nu tekende de Zwolse voetbalfederatie, een overleg van alle veldvoetbalverenigingen, in samenwerking met de WRZV-zaalvoetbalvereniging weer voor de organisatie. Freddy Eikelboom keek tevreden terug over het verloop, tijdens en ook na het toernooi.

Penalty’s

In de kwartfinales versloeg SVI titelverdediger Dieze West na een 1-1 eindstand met penalty’s  In de tweede kwartfinale was Berkum te sterk voor de verliezend finalist van vorig jaar WVF. Dat gebeurde ook na strafschoppen. De derde kwartfinale ging tussen Be Quick’28 en ZAC. Be Quick wist al snel op voorsprong te komen, vak voor tijd maakte ZAC gelijk. Ook in dit duel moesten penalty’s de doorslag geven. Be Quick was hier de gelukkigste en plaatste zich voor de halve finales. De vierde kwartfinale werd gewonnen door CSV’28 dat de oud-profs van PEC Zwolle met 2-1 versloeg.

Minuut stilte

In de eerste halve finale scoorden scoorden CSV’’28 en Be Quick’28 niet, Be Quick’28 won na penalty’s. In de tweede halve finale versloeg Berkum SVI met 1-0. De finale ging tussen Be Quick’28 en Berkum. De buren maakten er een onderhoudend duel van, dat overduidelijk werd gewonnen door Berkum met 5-0. De wisselbeker ging zo naar de hoogste spelende voetbalclub van Zwolle.

Voor aanvang van de finale werd nog minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van Joop van Ommen, oud-voorzitter en grondlegger van de WRZV zaalvoetbalvereniging. Hij blies beginjaren negentig samen met wijlen Gaston Sporre en Jo van Marle het Jo van Marle Zaalvoetbaltoernooi weer nieuw leven in.

Woensdag in de papieren editie van De Swollenaer een uitgebreid fotoverslag van het Jo van Marle Zaalvoetbaltoernooi.

CSV'28 (blauw) en SVI (rood) bereikten beiden de halve finales.