De succesvolle turners van de Turnacademie Regio Zwolle tijdens het NK.
De succesvolle turners van de Turnacademie Regio Zwolle tijdens het NK. Foto: Eigen foto

Turnacademie Regio Zwolle grossiert in NK-medailles

Sport

Goud was er dit weekend voor Wessel Loman op de meerkamp en in de toestelfinale ringen. De 21-jarige turner, eerder dit jaar al sterk in het succes van het landskampioenschap voor clubteams, turnde een dik PR en was de enige turner die over de magische grens van 80 punten ging op de meerkamp. In de toestelfinales was er brons voor Elwin Lok op het onderdeel sprong. In de categorie O18 behaalde Alireza Delshadzadeh twee keer zilver en één keer brons op respectievelijk vloer, sprong en voltige. Loman nam op de finaledag ook nog zilveren medailles mee naar huis op de onderdelen vloer, brug en rekstok.

TURNEN -  Turnacademie Regio Zwolle heeft haar tweejarig bestaan afgelopen week gevierd met negen NK medailles. In sportpaleis AHOY in Rotterdam was de Zwolse formatie goed voor twee keer goud, vijf keer zilver en twee keer brons in het hoogste niveau van Nederland, de eredivisie.

Echt mee

Met deze score komt het aantal titels in de eredivisie en eerste divisie dit seizoen op een totaal van zeven keer goud, negen keer zilver en vijf keer brons. Een prachtige prestatie voor de equipe van coaches Gerard Speerstra en Michael Hollander. “Vorig jaar stonden we op het hoogste strijdtoneel met drie turners: 1 senior en 2 junioren O16. Toen was de oogst twee keer zilver en één keer brons. Dit jaar kwamen acht turners uit ons topsport- en talentontwikkelingsprogramma op het NK Eredivisie in actie en halen wij vier keer zoveel medailles, waaronder twee nationale titels”, aldus Speerstra. “We doen echt mee in Nederland en komen in alle leeftijdscategorieën in de top 6 met onze turners”, vult Hollander aan.

Naast de genoemde turners kwamen ook Elias Ridder (vijfde op de meerkamp, vierde op vloer en sprong), Stijn Lammers (O16: negende op de meerkamp, vierde op brug en rekstok, vijfde op sprong en zesde op voltige), Herman Hoksbergen (O16: zesde op sprong), Tycho Dekker (O16: elfde op de meerkamp) en Wouter Speerstra (O12: vijfde op de meerkamp, vierde op ringen en sprong) in actie.

Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Nieuws Ingezonden gisteren
De Mannenschuur maakte gebruik van het VSBfonds.
Speeddaten met VSBfonds voor financiering sociale projecten in Overijssel Algemeen 17 mei, 09:30
Afbeelding
Laatste weekend om SCHULD in Zwolle te zien Nieuws Ingezonden 17 mei, 09:10