<< Ga terug

Wethouder opent buitenlesplek De Wingerd

Wethouder opent buitenlesplek De Wingerd

Op woensdag 26 juni heeft wethouder Michiel van Willigen de nieuwe buitenlesplek van basisschool De Wingerd officieel geopend. Op een seintje van de wethouder trokken twee leerlingen uit groep 5, Sanne en Meike-Marith het gordijn voor het schoolbord weg. De opening werd muzikaal omlijst door het Oegandese koor Up4s.

De leerlingen van groep 5 van De Wingerd staan samen met hun juf Nanoe aan de basis van de buitenlesplek. Zij hebben in het najaar van 2018 meegedaan aan de prijsvraag voor de mooiste buitenlesplek van IVN en Jantje Beton. De Wingerd was een van de winnaars.

De leerlingen krijgen graag buiten les: “Rekenen en taal zijn veel leuker om buiten te leren, omdat je dan ook kan bewegen”. Naast de buitenlesplek zijn ook moestuintjes gerealiseerd. De eerst aardbeien en radijsjes zijn al geoogst. De school gaat de komende maanden verder met het vergroenen van het plein.

De school heeft van de opening een bijzondere ochtend gemaakt. Het Oegandese koor Up4s kwam in elke groep een workshop geven en ze sloten de ochtend af met een swingend optreden van het koor voor alle kinderen en ouders, na de officiële opening door de wethouder.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo