De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Theaterfirma LINEA REKTA brengt aan het einde van dit jaar nog een voorstelling ten tonele: Sjakoo

Theaterfirma LINEA REKTA brengt aan het einde van dit jaar nog een voorstelling ten tonele: Sjakoo
Foto: Anke Bosch
Ingezonden door: Anke Bosch

Een ideale timing, want zo schommelend tussen het oude en het nieuwe jaar maakt iedereen zich klaar voor een nieuwe start. En dat is precies waar de nieuwe voorstelling van Theaterfirma LINEA REKTA over gaat. In de graaicultuur van vandaag de dag lijkt iedereen te rennen en te springen. Waar zijn we mee bezig?

In de ratrace van de vrije markt, tussen vraag en aanbod en een excessieve graaicultuur, vinden we Bas. Bas staat op het punt om senior accountmanager te worden als hij de illustere Sjakoo ontmoet en zijn leven een onverwachte en radicale wending neemt.

Wanhopig volgt Bas de sporen van Sjakoo op zoek naar een gebalanceerde uitweg. In een zoektocht vol ontmoetingen, herinneringen en jeugdliefdes, waar gedanst en gezongen wordt, ontvouwt zich langzaam de belevingswereld van Bas. Zijn reis door deze nieuwe, surrealistische wereld voelt als duik in een overrompelende draaikolk zonder einde. Iedereen die hij tegenkomt lijkt precies te weten wat te doen. Waarvoor ze staan.

Terwijl Bas de excessieve graaicultuur van zich af probeert te schudden, blijven de problemen zich opstapelen. Er lijkt maar één persoon nodig om balans te vinden. Bas zelf.

Sjakoo is te zien van 27 december 2019 t/m 5 januari 2020 aan de Grote Voort 8 in Zwolle. Deze locatie is onderdeel van de Creatieve Coöperatie Zwolle en beschikt over een rauwe theaterzaal met foyer. Na afloop na de voorstelling is er muziek en alle ruimte om gezellig na te praten onder het genot van een drankje (let op: contante betaling). Een compleet avondje uit dus waarbij je tussen het socialiseren van de dagen rondom Kerst en Oud&Nieuw even helemaal niets anders hoeft te doen dan kijken en genieten! Kaarten zijn € 12,50 per persoon (incl. servicekosten) en te koop via www.linea-rekta.nl.

Première
27 december 2019 | 20.00 uur (laatste kaarten!)

Overige speeldata
28 december 2019 | 20.00 uur
29 december 2019 | 15.00 uur
3 januari 2020 | 20.00 uur
4 januari 2020 | 20.00 uur
5 januari 2020 | 15.00 uur

Locatie
Creatieve Coöperatie Zwolle
Theaterwerkplaats Grote Voort
Grote Voort 8
8041 AM Zwolle