De Swollenaer

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Samenwerking Britten Jeugdstrijkorkest, Muziek met een Plus en Koningin Emmaschool

Samenwerking Britten Jeugdstrijkorkest, Muziek met een Plus en Koningin Emmaschool
Ingezonden door: Ab Kasper (Muziek met een Plus)

Als afsluiting van seizoen 2018-2019 hebben we op zondag 19 mei a.s. een bijzondere combinatie geprogrammeerd: het Britten Jeugd Strijkorkest met danser en mimespeler Raoul Dumas. Voorafgaand aan dit concert worden op de Koningin Emmaschool lessen verzorgd door dirigent Loes Visser en de muziekleerkracht van de betreffende basisschool.


We nemen u mee naar de Commedia dell'Arte, een theatervorm afkomstig uit Italië die in de 16e tot 18e eeuw erg populair was. De Pucinella, een bekend karakter in de Commedia dell'Arte en een voorloper van onze Jan Klaasen, zal door danser Raoul Dumas levendig uitgebeeld worden. De bijbehorende muziek is gebaseerd op de Concerti Armonici van kasteeleigenaar Unico van Wassenaer, ontdekt na de vondst van een manuscript in kasteel Twickel in 1979. Allemaal ingrediënten voor een boeiende voorstelling voor jong en oud!

Het Britten Jeugd Strijkorkest is opgericht in 2007 door dirigent Loes Visser en biedt jonge talentvolle strijkers uit Oost Nederland de kans hun muzikale talenten op niveau te ontwikkelen. Het motto daarbij is: kwaliteit, warmte, bezieling en plezier. Het orkest staat onder leiding van dirigent Loes Visser en er wordt nauw samengewerkt met het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, waar wekelijks wordt gerepeteerd. Jaarlijks geeft het orkest vele concerten en gaat het op tournee.
Speciale aanbieding voor dit concert: alle kinderen en jongeren tot en met 16 jaar hebben gratis toegang! Dit dankzij de subsidie van de Stichting Het Hervormd Weeshuis, waar we uiteraard zeer dankbaar voor zijn.

Bestel alvast uw kaarten op www.muziekmeteenplus.nl.