De Swollenaer

Maandag, 6 april 2020

Al het nieuws uit Zwolle en omstreken

Opening instrumentenbibliotheek

Ingezonden door: Anneke Renting

Op vrijdagmorgen 13 september opent CBS de Wendakker een instrumentenbibliotheek voor de verhuur van instrumenten aan scholen, culturele verenigingen en instellingen uit Zwolle en omgeving.

Bij basisschool de Wendakker hebben we cultuur hoog in het vaandel staan. Waarbij met name het vak muziek eruit springt. Alle leerlingen genieten in hun basisschoolcarrière vanaf groep 1 tot en met groep 8 van goed muziekonderwijs door middel van doorlopende leerlijn, meerdere vaste muziekdocenten en nauwe samenwerking met Hedon en de MEC muziekschool.

Om ook kinderen buiten deze school uit Stadshagen een kans te geven om muziek te maken, verhuren wij via onze website ‘dewendakkerverhuurt.nl’ instrumenten. Zoals onze initiatiefnemer van de school ook heeft benoemd: “Wij zien als geen ander wat muziek met leerlingen doet en gunnen dat elk kind”.

De instrumentenbibliotheek is mede mogelijk gemaakt door Stadkamer en middels een financiële bijdrage van Hervormd Weeshuis.

De muzikale opening van de instrumentenbibliotheek vindt plaats op vrijdagmorgen 13 september om 11:00 uur op het schoolplein van de Wendakker. Uiteraard zorgen onze eigen leerlingen voor de muzikale invulling van deze feestelijke opening.

Via ‘dewendakkerverhuurt.nl’ kunnen scholen en instellingen instrumenten huren. Er is ruime keuze van slagwerk tot snaarinstrumenten, tegen laagdrempelige prijzen.

De website is online!