De Swollenaer

Donderdag, 9 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Opening expositie Zie Mijn Horizon

Opening expositie Zie Mijn Horizon
Foto: Videostill: Johan Kuipers
Ingezonden door: Kunstruimte het Langhuis

In maart is de solotentoonstelling Zie Mijn Horizon van Johan Kuipers te zien in kunstruimte het Langhuis. In elk van de vier ruimtes van het Langhuis stelt Kuipers een video-kunstwerk centraal.

Opening van de expositie vindt plaats op zondag 1 maart, 16.00 uur. Locatie: Goudsteeg 8 in Zwolle.

Na de opening is de tentoonstelling te bezoeken op elke zaterdag en zondag in maart, van 13.00 tot 17.00 uur.

Zie Mijn Horizon
De expositie is een uitnodiging aan de bezoeker om mee te gaan in de fantasiewereld van een ander: In dit geval de wereld van Kuipers. Een wereld waar sereniteit, spiritualiteit, absurdisme en gevoelens van dreiging en verveling gelijktijdig aanwezig zijn. Naast de video’s illustreert Kuipers deze wereld met tekeningen, teksten en een schilderij. Wanneer de bezoeker door het Langhuis wandelt, gaan de verschillende ruimtes door de specifieke video’s, geluiden en andere werken een relatie met elkaar aan.

Over Johan Kuipers
Als beeldend kunstenaar maakt Kuipers vooral tekeningen, video’s, muziek en performances. Kuipers kruipt daarbij ook regelmatig in de huid van een ander. Zo is hij ook wel bekend als Bedhelm en De Groene Man.