<< Ga terug

Nationale Nachtvlindernacht in Zwolke

Nationale Nachtvlindernacht in Zwolke

Doe mee met de Nationale Nachtvlindernacht!

In de avond en nacht van 30 augustus is heel Nederland in de ban van de Nationale Nachtvlindernacht. Op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland wordt in deze nacht gekeken naar nachtvlinders met behulp van lakens, lampen en stroop. Dat kan in de eigen achtertuin, maar ook met een georganiseerde excursie of event bij u in de buurt.

KOM OOK!

In Doepark Nooterhof te Zwolle doen we als Insecten- en Vlinderwerkgroep Zwolle(KNNV/IVN) dit jaar ook mee aan de Nationale Nachtvlindernacht. Op 30 augustus is het Doepark geopend van 21:00 uur tot 02:00 uur en kunt u meekijken op welke manier we nachtvlinders proberen te lokken en welke nachtvlinders er allemaal te zien zijn op zo’n avond. En dat zijn er meer dan u denkt!

Een nachtvlinderexcursie is een spannende gebeurtenis, want wie gaat er nu midden in de nacht de natuur in, gewapend met een pot stroop? Wie spant er een laken in zijn achtertuin en zet er een felle lamp bij? Geen idee? Nachtvlinderonderzoekers vinden dit soort zaken heel gewoon. Ze doen het om beestjes met namen als agaatvlinder, huismoeder, rood weeskind en windepijlstaart te lokken. Nieuwsgierig geworden? Beleef het mee tijdens de Nationale Nachtvlindernacht.

De Nationale Nachtvlindernacht wordt gecoördineerd door De Vlinderstichting en heeft als doel om zoveel mogelijk mensen op een spannende manier kennis laten maken met nachtvlinders en tegelijkertijd verspreid in het hele land gegevens van nachtvlinders te verzamelen. In Zwolle wordt de Nachtvlindernacht georganiseerd door de Insecten- en Vlinderwerkgroep Zwolle e.o.

INFORMATIE

Meer informatie over de Nachtvlindernacht en overige excursiepunten in Nederland zijn te vinden op www.nachtvlindernacht.nl of via de e-mail van de Vlinderstichting il (info@vlinderstichting.nl).
Voor het evenement in de Doepark Nooterhof Zwolle kunt u informatie krijgen via e-mail (insecten@ivnzwolle.nl).

De Nationale Nachtvlindernacht wordt georganiseerd door De Vlinderstichting in samenwerking met Werkgroep Vlinderfaunistiek van EIS-Nederland.

De Vlinderstichting is een natuurbeschermingsorganisatie die zich inzet voor behoud en herstel van de vlinders en libellen in ons land. Vlinders en libellen zijn namelijk uitstekende graadmeters voor de kwaliteit van natuur en landschap.

Postbus 506, 6700 AM WAGENINGEN
tel. 0317 467346
e-mail: info@vlinderstichting.nl
internet: www.vlinderstichting.nl en www.vlindernet.nlOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo