De Swollenaer

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Moederdagwandeling door Kampen op 11 en 12 mei

Moederdagwandeling door Kampen op 11 en 12 mei
Foto: Carin Koopman
Ingezonden door: cultuurZIEN

Tijdens het weekend van Moederdag organiseert cultuurZIEN op zaterdag 11 en zondag 12 mei de stadswandeling ''Vrouwen in Beeld''. De wandelingen starten om 14.00 uur in het Hof van Breda aan de Marktsteeg. Ter afsluiting wordt een bezoek gebracht aan de Schepenzaal in het Oude Raadhuis van Kampen. De deelnamekosten bedragen € 7, 50 p.p., plus € 8, 50 p.p. toegang tot het Stedelijk Museum (gratis met Museumjaarkaart). Leden van het Nutsdepartement Kampen hebben recht op korting bij deelname aan activiteiten van cultuurZIEN.

''Vrouwen in beeld'' laat deelnemers kennis maken met bijzondere vrouwen uit de Kamper geschiedenis. Ook zijn in de Kamper binnenstad verwijzingen te vinden naar eeuwenoude verhalen over vrouwen. Zo is op de schouw in de Schepenzaal het verhaal over een opstand van de Romeinse vrouwen afgebeeld. Interessant is ook het resultaat van deze opstand.

Meer informatie is te vinden op www.cultuurzien.nl