De Swollenaer

Dinsdag, 7 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Korenfestival "Zwolle zingt!"

Ingezonden door: Gerard van Huis

Op 29 februari 2020 wordt voor de 21e keer het korenfestival "Zwolle zingt!" gehouden. Naast het optreden van 30 koren zijn er workshops, waar iedereen zich voor kan inschrijven - je hoeft geen lid van een koor te zijn.

  • Het festival wordt om 11.00 uur spectaculair geopend met het uitvoeren van het vredeslied “One Day” van Matisyahu door 12 koren met meer dan 200 zangers!Workshop Stemvorming o.l.v. de zangpedagoge Clara de Vries en de logopediste Trea van der Cingel. Hierbij wordt aandacht besteed aan zaken als ontspanning, ademsteun, wat wel en niet goed is voor de stem, wat te doen bij klachten enz.
  • Scratchkoor oude muziek Een adhoc-koor oefent twee uur met elkaar o.l.v. Coert Bremmers en presenteert het ingestudeerde daarna. De muziek is te downloaden van de website.
  • Workshop Vocal Painting o.l.v. Bert Schonewille m.m.v. de Bluebird Voices. Dit is een methodiek die bestaat uit een verzameling van muzikale handgebaren waardoor dirigent en zangers non-verbaal met elkaar kunnen communiceren om vocale muziek te creëren. Het voordeel hiervan is dat je zonder de muziek te onderbreken als dirigent aanwijzingen kunt geven die verder gaan dan “normaal” dirigeren!
  • Workshop voor kinderen door Eline van Loo m.m.v. het kinderkoor Konstantijn. Tijdens de workshop leer je een aantal liedjes van het kinderkoor en leren we een nieuw lied. We gaan oefenen met liedjes, je krijgt tips over goed zingen en we sluiten af met een spetterende presentatie.

Voor opgave en verdere details zie onze website: zwolle-zingt.nl.