De Swollenaer

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Een Parijzenaar in de woestijn

Een Parijzenaar in de woestijn
Ingezonden door: Toffe PR

Op zondag 19 mei geeft de zanger/gitarist Gabriel Naim Amor (Fr/USA) een ‘muzikale rondleiding’ in het woestijnlandschap rond Tucson Arizona in het Perrontheater aan de Westerlaan. Zijn support betreft de Zwolse singer-songwriter Dirk van Coevorden. De Zwolse muziekkenner Arjan Snoeijer van Goudsteeg21 is enthousiast over de komst van Gabriel: “Verwacht vooral subtiele muzikale schilderijen. De complex geschilderde en toch heel toegankelijke jazzy akkoorden nemen je mee door een eenzaam landschap, met zand en hitte, alsof je in een western bent.” Het concert begint om 15:30 uur en toegang bedraagt € 5,- en reserveren kan via Goudsteeg21.nl.

Gabriel Naim Amor, geboren Parijzenaar, telg uit een familie van kunstenaars en muzikanten, is voor even terug in Europa. Volgens Arjan Snoeijer maakt Amor geen compromissen in zijn muziek waardoor hij het grote commercieel ontbeert: “Amor schrijft zowel Franstalige als Engelstalige liedjes, die zich kenmerken door een melancholieke inslag, dromerige instrumentaties en zijn omfloerste rookstem.”

Sinds 1997 verruilde hij de Franse hoofdstad voor Tucson, Arizona. Daar kregen zijn composities een heel eigen geluid, waarin de zwierige Franse chansons vermengd raakten met de muziek van de plaatselijke scene rond bands als Giant Sand en Calexico.

De support betreft de Zwolse singer-songwriter Dirk van Coevorden, wiens stijl door de blues, Amerikaanse folk en country invloeden is bepaald. Het is een artiest die zich thuis voelt op het podium, als onder vrienden is met zijn publiek. Altijd intens en geconcentreerd tijdens zijn optredens, laat hij zijn muziek voor zich spreken.