De Swollenaer

Vrijdag, 18 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Zwolse theaters is weer open voor publiek

Zwolse theaters is weer open voor publiek
Redactie: Erik-Jan Berends

BINNENSTAD - Onder de noemer ‘Zwolse theaters speelt’ zijn er sinds 1 juni weer voorstellingen geprogrammeerd in de zalen van schouwburg Odeon en Theater de Spiegel.

De programmeurs melden een spannend, speels en toegankelijk programma te hebben samengesteld met onder meer voorstellingen van lokale makers en Zwolse gezelschappen. Het beloven bijzondere theaterervaringen te worden, nu er in de meeste zalen voor is gekozen om het publiek in een mooie setting dichtbij de artiest(en) op het podium te laten plaatsnemen.

Picknick

Speciaal voor Zwolse theaters hebben Firma Weijland en Consorten een frisse aflevering van Het Fabulatorium gemaakt, wekelijks te zien is in Theater de Spiegel. Het betreft een vervolgverhaal op Weijlandse gronden met hun prachtige muziek, stemmen, verhalen, poëzie, performances en humor. In schouwburg Odeon staat Luc Onderbeke met Homo Absolutus op de planken. Theater de Makkers speelt Tafel Taferelen, een theatrale picknick op een verrassende locatie in Zwolle in de buitenlucht. Bovenste Knoopje Open speelt iedere woensdagavond een voorstelling in de Hemminkzaal vol liedjes, teksten en gedichten.

Trots

“We zijn er trots op dat we zoveel talent en kwaliteit uit onze eigen mooie stad het podium kunnen bieden. Respect voor deze makers die direct wilden spelen”, aldus Anna Bouwman. Daarnaast zijn er ook veel Zwolse jeugdgezelschappen die het podium beklimmen. Er is een divers programma samengesteld voor verschillende leeftijden met onder andere Theater KRIJT, Reuring Theater, Harro van Lien Producties en Theater Gnaffel. Naast deze voorstellingen biedt Zwolse theaters iedere zaterdag in juni samen met deze gezelschappen actieve workshops aan onder de noemer Meesterlijke Zaterdagen.

Deze workshops staan in het teken van zelf doen, zelf spelen of zelf meegenomen worden door een van de kunstzinnige meesters. Leren hoe je moet poppenspelen, wat scenografie is. Of meegenomen worden naar een wereld waarvan je niet weet dat hij bestaat. Dat kan op de Meesterlijke Zaterdagen.