De Swollenaer

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Zwolse talenten betreden de bühne bij Open Ton

Zwolse talenten betreden de bühne bij Open TonZwolse talenten betreden de bühne bij Open TonZwolse talenten betreden de bühne bij Open TonZwolse talenten betreden de bühne bij Open TonZwolse talenten betreden de bühne bij Open TonZwolse talenten betreden de bühne bij Open TonZwolse talenten betreden de bühne bij Open Ton
Redactie: Erik-Jan Berends

(door Arie Mekkring) BINNENSTAD - Wethouder William Dogger viel op donderdag 3 oktober de eer te beurt voor de presentatie van de Zwolse talentjacht Open Ton, dit seizoen bij lunchroom Blocks in de Diezerstraat.

Als rode draad in het programma bracht huisdichter Henk Huisstede weer enkele gedichten ten gehore. De avond werd geopend met een optreden van de 22-jarige Ratna. Beïnvloed door R&B, Jazz en Soul vertolkte zij onder meer I’f Ain’t Got You, Shackles, van respectievelijk Alicia Keys en Mary Mary. Van muziek tot het brengen van humor lijkt een grote stap maar heeft één gemeenschappelijke deler: mensen entertainen. Dat deed Jeffrey Koerhuis met een gortdroge act. Met André van Duin als grote voorbeeld wist hij het heden en verleden te combineren. Naast kleinschalige optredens is hij regelmatig met straattheater-acts te zien op festivals. Zijn grote droom blijft echter om ooit in het theater te staan met een echte revue. Een oude bekende op dit open podium was Nina Scherpen. Sinds 1993 woont zij in Zwolle. Ze schrijft al haar liedjes zelf. In haar liedjes staat de herkenbaarheid van het hedendaagse centraal. Eén van de hoogtepunten was het optreden van Eric Milton. Hij is een schoolvoorbeeld van een laatbloeier. Na zijn vijftigste jaar is hij klassiek geschoold tenor geworden. Inmiddels timmert hij zo’n zes jaar aan de weg. Zijn repertoire bestaat uit licht klassieke werken en moderne songs. Met werken als Nessun Dokma, Una Fortium en Luna bracht hij het voltallige publiek in vervoering. Evenals zangeres Ratna heeft hij zijn roots liggen in de wijk Holtenbroek. Een wijk die bekend staat om zijn culturele diversiteit, maar ook op muzikaal gebied. Ter afsluiting van het programma werd de wethouder onverwachts toegezongen door Rita Jansen, beter bekend als Tante Kippe. Speciaal voor hem werd het oer-Zwolse lied ’Toen ik eens op een dag’, ten gehore gebracht.

Op donderdag 21 november staan de deuren vanaf 20.00 uur weer open bij Blocks. Wat het programma dan te bieden heeft, is echter nog niet bekend. Wat wel zeker is dat Henk Klompenmaker de avond op zijn eigen wijze zal presenteren. Ook bij deze gelegenheid is iedereen van harte welkom en de toegang is wederom gratis. Om deel te kunnen nemen aan dit open podium kan men zich nog steeds aanmelden via www.openton.nl.