De Swollenaer

Donderdag, 4 juni 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Zwolse scholieren krijgen extra huiswerk

Zwolse scholieren krijgen extra huiswerk
Foto: Guus van de Wetering
Ingezonden door: Guus van de Wetering

10.000 Zwolse scholieren mogen a.s. zaterdag extra huiswerk maken.

Vanaf zaterdagmorgen liggen bij alle Jumbo filialen in Zwolle speciale Corona info kleurplaten gratis klaar.

Ouders kunnen deze kleurplaten meenemen na het halen van hun boodschappen. Het is niet de bedoeling dat kinderen ze zelf gaan halen.

Het idee kwam na een wandeling met mijn 9 jarige kleindochter Mirthe die zei Opa eigenlijk mag je niet zo dicht bij mij lopen daarop leerde ze mij in het bos een dansje hoe je dat kon bereiken. Kleine kinderen blijken behoorlijk betrokken met de corona “toestanden”.

De ingekleurde platen kunnen ze voor het raam hangen van hun huis. Echter kinderen met zorgouders kunnen ze ook meegeven met hun ouders naar hun werk. Zij kunnen ze dan ophangen in bijvoorbeeld de koffiekamer zodat ze elke keer de kleurplaat van hun kinderen zien. De kleurplaat met info over Corona wat wel en niet mag en natuurlijk ook een opgestoken duim is ontworpen door de Zwolse tekenaar Henk Nyenhuis en gedrukt door drukkerij Coenradi, ook uit Zwolle, en heeft een echt Zwols tintje.

alle personen hebben belangeloos meegewerkt

Meer weten Mail : zwollenaar@online.nl