De Swollenaer

Zaterdag, 15 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Zwolse producer FutureSelf brengt nieuwe single uit

Zwolse producer FutureSelf brengt nieuwe single uit
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE – Phitis, de nieuwste single van de Zwolse producer FutureSelf, is vanaf 7 augustus te beluisteren op de bekende streamingservices als Spotify en Apple Music.

“Ik heb de track enkele weken geleden afgerond en mijn label was erg enthousiast over het resultaat”, vertelt een trotse Frank Schippers. “Phitis is een progressive house track. Gefilterde percussive synth lijnen volgen elkaar op terwijl de drums en bassline de groove zetten. De melodie pluck komt erbij en complementeert het geheel. In de break hoor je een classic analog synth die de track een heel andere vibe geeft om vervolgens naar de drop te gaan waar alle elementen samenkomen.”

Vogels

Schippers koos de naam die zijn oorsprong heeft bij de vogel Fitis. “Dit vogeltje lijkt erg op de Tjiftjaf maar is net iets anders. Ik vind het erg leuk om met mijn dochter vogeltjes te spotten in de achtertuin of bij bijvoorbeeld bij de Sekdoornse Plas. Daar zagen wij de Fitis en besloot ik die naam te gebruiken. Van de F heb ik PH gemaakt om het 'internationaler' te maken.”

Synthesizer

Inmiddels is FutureSelf bezig met nieuwe projecten waarbij hij gebruik maakt van zijn onlangs aangeschafte Repro-5 synthesizer. “Dit is een software emulatie van de geroemde Prophet-5 synthesizer die veelvuldig werd gebruikt in de jaren tachtig.”

De track is al op Soundcloud te beluisteren: bit.ly/fs-phitis