<< Ga terug

Zwolse ouderen krijgen 'een cadeautje'

Zwolse ouderen krijgen 'een cadeautje'

ZWOLLE - Stichting JOW! en de Opleiding Toegepaste Gerontologie van Windesheim delen de komende maand een cadeautje uit aan Zwolse ouderen. In dit cadeautje zit onder andere een uitnodiging om een activiteit, klus of wens kenbaar te maken.

Op 6 oktober gaan de studenten in tweetallen met een oudere de activiteit ondernemen, de klus uitvoeren of de wens realiseren. Ieder jaar zetten de eerste- en tweedejaars studenten van Toegepaste Gerontologie (TG) zich in om op Nationale Ouderendag wensen van ouderen te realiseren. Dit jaar wordt er gekozen voor een andere aanpak. “Het gaat niet zomaar om het laten uitkomen van dromen of het ondernemen van een activiteit”, vertelt Carina Peek, docente TG. “Het gaat er vooral om dat we ouderen een leuke dag bezorgen. Daarbij is veel beter om met een terugkerend aanbod te komen in plaats van iets te organiseren dat beperkt is tot één dag. Vandaar dat we nu samenwerken met Stichting JOW!. Zij bieden ouderen de mogelijkheid om ook na 6 oktober met regelmaat activiteiten met jongeren te ondernemen.”

De mogelijkheden aan activiteiten of wensen zijn eindeloos, maar het gaat vooral om het hebben van een leuke dag. Kees Oosterling (83) is bestuurslid van Stichting JOW!. Hij vindt dat zoveel mogelijk ouderen zich zouden moeten opgeven. “Het is enorm goed voor je om op de hoogte te blijven van de nieuwe dingen die om je heen gebeuren en om in beweging te blijven. Door het contact met jongeren kunnen ouderen zich verdiepen in een hele andere, interessante wereld. En datzelfde geldt voor de jongere. Dat is wat het allemaal zo leuk maakt.”

Op 30 augustus werden de eerste cadeautjes al uitgedeeld. Zo’n veertig studenten verspreidden zich over de Aa-Landen om papieren kubusjes met daarin een kleine verrassing en de uitnodiging voor 6 oktober persoonlijk uit te delen. De studenten van Toegepaste Gerontologie worden opgeleid tot experts in vergrijzingsvraagstukken, waarvoor oplossingen worden gevonden samen met ouderen.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo