<< Ga terug

Zwolse kunstenares schildert ‘steriele’ hal van De Tweeling

Zwolse kunstenares schildert ‘steriele’ hal van De TweelingZwolse kunstenares schildert ‘steriele’ hal van De TweelingZwolse kunstenares schildert ‘steriele’ hal van De Tweeling

(door Erik-Jan Berends)

BINNENSTAD – Trots zijn de bewoners van appartementengebouw De Tweeling op het Kraanbolwerk. De Zwolse kunstschilder Lonneke van Zutphen heeft hun gezamenlijke hal uitnodigend geschilderd.

De appartementen zijn in december 2018 opgeleverd. De tien eigenaren van de Vereniging voor Eigenaren (VVE) benoemden er drie, Annelies Wemmenhove, Bobby Koets en Lisette Vos, om een creatieve invulling voor de steriel witte hal te bedenken. “In de oorspronkelijke hal leek het of je in een ziekenhuis was. Dan kun je er wel een plantje en een stoeltje neerzetten, maar dat gebeurt bijna overal”, aldus Wemmenhove. “Wij wilden iets blijvends. We wilden een warme hal, waarin je als het ware naar binnen wordt gezogen en een welkom gevoel krijgt.” Het drietal had het idee voor een muurschildering, waarbij bezoekers in de hal van het water naar de IJsselbrug lopen. Koets maakte een gedicht dat op de rechter muur is geschilderd.

De drie besloten Lonneke van Zutphen uit Assendorp, gespecialiseerd in het maken van muurschilderingen, te vragen. De kunstschilder is enthousiast over het ontwerp van de bewoners. “Het is niet standaard. Via de koele kleuren in het begin komen verderop in de hal de warme kleuren. De muurschildering is wel Zwolle, maar niet truttig.” In september houden de bewoners een officiële opening van de hal.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo