De Swollenaer

Vrijdag, 18 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Zwolse culturele ondernemers kunnen pitchen voor subsidie

Zwolse culturele ondernemers kunnen pitchen voor subsidie
Redactie: Erik-Jan Berends

ASSENDORP - Een cultureel plan pitchen en dezelfde avond nog horen of je subsidie krijgt? Op donderdag 4 juli kan het tijdens ArtPitch038 in Stadkamer.

ArtPitch038 is een laagdrempelige vorm van projectfinanciering voor organisaties, stichtingen en particulieren op het gebied van kunst en cultuur uit Zwolle. De professionele kunstbeoefenaar wordt uitgenodigd om initiatieven aan te dragen die bruisen, vernieuwend zijn, soms zelfs schuren, creativiteit stimuleren of discussie oproepen. Er is in totaal 72.000 euro beschikbaar. De inschrijving loopt tot en met 3 juni en er is voor ruimte voor twintig initiatieven.

Tijdens de pitchavond op 4 juli krijgen Zwolse creatieve ondernemers de kans om hun plan te pitchen en subsidie te ontvangen. De plannen worden niet gepresenteerd aan een jury maar aan de medepitchers. Zij adviseren over de te verstrekken bedragen. In totaal is er 72.000 euro beschikbaar en dit wordt verdeeld over maximaal twintig deelnemers. Elke deelnemer kan maximaal 8.000 euro ontvangen.

De gemeente Zwolle wil alternatieve vormen van subsidie en financiering aanbieden aan een groep culturele ondernemers en kunstenaars die nu vaak geen subsidie kunnen vinden die bij hen past. ArtPitch038 is een van die alternatieven.

Zie voor meer informatie en aanmelden stadkamer.nl/artpitch038.