De Swollenaer

Donderdag, 6 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Zwolse binnenstad krijgt nieuwe sfeerverlichting

Zwolse binnenstad krijgt nieuwe sfeerverlichting
Foto: Gemeente Zwolle
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE – De gemeente Zwolle gaat samen met het ZwolleFonds investeren in nieuwe sfeerverlichting om de binnenstad in de wintermaanden aantrekkelijker en feestelijker te maken.

De verschillende straten en buurten in de binnenstad worden door sfeervolle verlichting met elkaar verbonden, maar krijgen ieder een eigen uitstraling. De gemeente en ZwolleFonds hebben gekozen voor het voorstel van Starlight. In dit voorstel krijgen alle winkelstraten een eigen, herkenbare sfeer.

De sfeerverlichting is duurzaam (LED) en komt in alle straten waar ondernemers van het ZwolleFonds zijn gevestigd. Het gebied waar sfeerverlichting komt te hangen, is twee keer zo groot als in voorgaande jaren. Dat betekent dat onder andere ook de Thorbeckegracht, Jufferenwal en het Spinhuiskwartier feestelijk worden verlicht.

Daarnaast worden ook de bomen op de pleinen en de bruggen over de stadsgracht in de maanden november tot en met januari voorzien van sfeerverlichting. Verder zullen er op verschillende plekken in de binnenstad opvallende lichtobjecten komen. De verschillende objecten vormen een lichtroute door de stad. De verlichting wordt eind oktober opgehangen.