De Swollenaer

Maandag, 10 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Zwols theatergezelschap TEN Producties brengt ‘Uit De Maat‘

Zwols theatergezelschap TEN Producties brengt ‘Uit De Maat‘
Foto: Erik Franssen
Redactie: Erik-Jan Berends

BINNENSTAD – In schouwburg Odeon is op zaterdag 15 september om 14.00 uur de première van Uit De Maat, een kleurrijk en muzikaal anti-sprookje. Het Zwolse jeugdtheatergezelschap TEN Producties voert het verhaal uit.

In de voorstelling voor iedereen van 6 tot 106 jaar, draait het om een dromende, eenzame jongen en een verwend meisje dat alles lijkt te hebben. Uit De Maat is een verhaal over niet in het systeem passen, maar toch aan alle verwachtingen moeten voldoen. Het gaat over alle vragen zonder antwoord en over je veel fijner voelen in de kleren van de ander. Het verhaal gaat over hokjes en labels en over de kracht van het anders-zijn. De voorstelling zit vol met liedjes en deuntjes die volgens TEN Producties nog weken blijven hangen.

Het Zwolse jeugdtheatergezelschap is bekend van producties als Boys Don’t Cry en TEUN. Het heeft voor het eerst een muziektheatervoorstelling gemaakt voor iedereen vanaf zes jaar. TEN Producties maakt voorstellingen over onderwerpen die spelen in de wereld van kinderen en jongeren, waarbij het publiek een spiegel krijgt voorgehouden. In Uit De Maat gaat het over anders zijn en daardoor niet in een hokje passen.

Het verhaal gaat over de wachter die zich een ongeluk verveelt bij de achterpoort. Elke dag hetzelfde liedje. Er gebeurt helemaal niets! Daar komt gauw verandering in als hij op een dag de dochter van de grote baas van huis weg ziet lopen. Hij besluit zijn stoute schoenen aan te trekken en haar te volgen het bos in. Het meisje moet niets van hem hebben, maar toch laat hij zich niet wegsturen. Ze komen erachter dat ze, ondanks dat ze uit twee totaal verschillende werelden komen, best wel op elkaar lijken. Allebei mogen ze van buiten niet zijn zoals ze zich van binnen voelen. Ze proberen elkaar te leren hoe ze toch zichzelf kunnen zijn, en dat anders zijn je juist heel bijzonder maakt. Maar hoe doe je dat? Jezelf zijn? En is ‘jezelf’ wel leuk genoeg?

Kaartjes zijn nu te koop via de website van Zwolse theaters: www.zwolsetheaters.nl