<< Ga terug

Zwols Symfonie Orkest verzorgt familievoorstelling bij ZZUit

Zwols Symfonie Orkest verzorgt familievoorstelling bij ZZUit
Foto: Eigen foto

ZWOLLE-ZUID – Bezoekers (5+) van ZZUit kunnen zich op zaterdagmiddag 26 januari laten meevoeren door het sprookjesachtige winterverhaal De Sneeuwman, naar het boek van The Snowman van Raymond Briggs.

Het Zwols Symfonie Orkest voert de muziek van Howard Blake uit, in samenwerking met vertelster Alice Zwolschen. De solo zangpartij wordt vertolkt door jong Zwols talent Hananja van Haaften. Het verhaal gaat over James. Op een winterse dag maakt hij een sneeuwpop. Midden in de nacht komt de sneeuwpop tot leven en samen beleven ze de mooiste avonturen.

Onderdeel van het programma is een muzikale speurtocht, waarbij kinderen kennismaken met de muziekinstrumenten van een symfonieorkest. Dus wie altijd al eens een viool van dichtbij heeft willen bekijken of eens langs de snaren van een cello wil strijken, kan dat bij dit concert. Om kinderen die al een instrument bespelen de kans te geven een orkestervaring op te doen, zijn deze via hun muziekdocenten uitgenodigd om het beroemde liedje uit het stuk ‘Walking in the air’ mee te spelen. Gezamenlijk met het Zwols Symfonie Orkest wordt dit ter plekke ingestudeerd en uitgevoerd.

De voorstelling begint om 15.00 uur en is in multicultureel centrum SIO Zwolle aan de Thorbeckelaan 2 in Zwolle-Zuid. De entree bedraagt voor kinderen 6 euro en volwassenen betalen 7,50 euro. Kaarten reserveren kan via www.zzuit.nl. Dit project wordt financieel ondersteund door Hervormd Weeshuis Zwolle, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds Amateurkunst Zwolle, en VSB Fonds. Meer informatie is te vinden op www.zwolssymfonieorkest.nl.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo