De Swollenaer

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Zwols Muziektheater presenteert ‘Musical Chess’

Zwols Muziektheater presenteert ‘Musical Chess’
Redactie: Erik-Jan Berends

BINNENSTAD - Het Zwols Muziektheater (ZMT) speelt op 13, 14 en 15 april de musical Chess in schouwburg Odeon.

Het verhaal en de muziek van Chess zijn geschreven door Tim Rice, Benny Andersson en Björn Ulvaeus. Het stuk is gebaseerd op het bloedstollende wereldkampioenschap schaken in 1972 in IJsland waar de legendarische Rus Boris Spasski en en de excentrieke Amerikaan Bobby Fischer de strijd met elkaar aan gingen. De musical omvat onder meer de nummers Heaven help my heart, I know him so well en Anthem.

Petra van der Eerden heeft de versie die het ZMT gaat spelen in het Nederlands vertaald en bewerkt. De presentatie van Chess is op woensdag 28 juni om 20.00 uur in Domusica Zwolle. Deze presentatie is openbaar dus wie nieuwsgierig is en meer wil weten over deze nieuwe productie van het ZMT, is dan welkom. Het verzoek is wel om dan vooraf even een berichtje te sturen naar Marga Franken: info@zwolsmuziektheater.nl. De audities voor deze musical worden gehouden op donderdag 13 en vrijdag 14 juli. Wie meer wil weten over de audities of over het ZMT kijkt op www.zwolsmuziektheater.nl.