De Swollenaer

Zondag, 20 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Zwols fonds De Gasthuizen doet het nóg een keer: 10.000 euro voor senioren

Zwols fonds De Gasthuizen doet het nóg een keer: 10.000 euro voor senioren
Foto: Eva Posthuma
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE – Het bestuur van het Zwolse fonds De Gasthuizen heeft besloten om in oktober 2019 nóg eens 10.000 euro beschikbaar te stellen. Aanvragen kan tot 1 oktober.

Een te besteden bedrag van 10.000 euro kende het Zwolse fonds in mei dit jaar toe aan SportService Zwolle. Dat was volgens het fonds geen makkelijke beslissing, want met de Zwolse sportorganisatie waren er nog vele aanvragers die óók kans wilden maken op het uitzonderlijk hoge bedrag. Vandaar dat het besluit viel de tien mille nog een keer uit te reiken.

De 10.000 euro wordt uitgereikt vanwege het tienjarig jubileum van het Zwolse fonds De Gasthuizen. “Met zo’n bedrag kun je dromen waarmaken”, zegt voorzitter Albert Oosterveld. Maar liefst 340 initiatieven voor senioren kregen in de periode 2009 – 2019 een financiële bijdrage van De Gasthuizen. De meeste toekenningen bedragen een paar honderd of soms een paar duizend euro. In het jubileumjaar 2019 pakt De Gasthuizen extra uit: wie iets goeds doet voor Zwolse senioren, maakt in mei en oktober 2019 kans op de ‘Jubileumjubel’: 10.000 euro bestedingsruimte. Wie een verrassend idee voor Zwolse senioren heeft en geld nodig heeft om het waar te maken, kan tot 1 oktober 2019 zijn aanvraag indienen via www.degasthuizen.nl.

“Het bestuur van De Gasthuizen hoopt dat de Jubileumjubel van 10.000 euro de creativiteit van mensen die iets organiseren voor Zwolse senioren stimuleert”, zegt Oosterveld. “Een stapavond voor 55-plussers, tangodansen voor mensen op leeftijd of een fitnessprogramma voor senioren, alle ideeën zijn welkom.”

Door de jaren heen zijn er al meer bijzondere ideeën gerealiseerd, meldt het fonds. “Denk bijvoorbeeld aan de herinrichting van een afdeling in een woonzorgcentrum met meubels van vroeger, speciaal voor mensen met dementie. Of aan een wandeltocht langs ‘spookhuizen’ met historie in Zwolle. De aanvragen kwamen uit allerlei hoeken. Van buurtbewoners die iets voor senioren willen organiseren tot professionele organisaties die zelf niet de financiële middelen hebben om hun plannen voor senioren waar te maken.”

Kijk voor meer informatie op www.degasthuizen.nl hoe het initiatief kans maakt op de ’Jubileumjubel’, oftewel 10.000 euro bestedingsruimte.