De Swollenaer

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Zwols Dierenasiel beleeft topdrukte en zoekt dringend vrijwilligers

Zwols Dierenasiel beleeft topdrukte en zoekt dringend vrijwilligers
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

MARSLANDEN - De zomer is in het Zwols Dierenasiel de meest drukke periode. Er is dan veel aanbod van dieren, zoals honden, maar vooral ook van katten. Daarnaast is dit ook de periode van de kittens en dat betekent in het asiel dan ook veel intensieve zorg voor de vele kittens en hun moeders.

Daarom heeft het asiel nu dringend behoefte aan een aantal extra vrijwilligers die in het team van dierverzorgers en vrijwilligers willen komen meehelpen voor de komende zomerweken. Het Zwols asiel zoekt hiervoor dierenliefhebbers die in komende zomerweken nog wat tijd over hebben, die zij graag aan een goed doel willen besteden, namelijk de zorg voor dieren.

Belangstellenden kunnen in het asiel als vrijwilliger aan de slag als ze vijftien jaar of ouder zijn, één of meer dagdelen per week beschikbaar zijn en het fijn vinden om (enkele weken) in de zomervakantie nuttig te besteden bij de dieren. Geïnteresseerden kunnen zich (vrijblijvend) aanmelden via de website van het asiel: http://dierenasielzwolle.nl/vrijwilligers/ Het asiel zoekt ook altijd mensen die voor langere tijd kunnen helpen. Dat kan al vanaf een dagdeel per maand.

Voor meer informatie over het asiel en de mogelijkheden voor vrijwilligers, kan men ook even bij de kraam van het Zwols Dierenasiel langskomen op de Dieren Welzijnsmarkt, aanstaande woensdag 4 juli van 12.00 tot 16.00 uur op het plein ‘Achter de Broeren’.

Het Zwols Dierenasiel is een organisatie die zwerf- en afstandsdieren opvangt in haar moderne asielgebouw in Zwolle. Op jaarbasis worden daar ongeveer negenhonderd dieren opgevangen die niet alleen goed worden verzorgd, maar die ook zo snel als mogelijk een nieuw baasje krijgen. Het Zwols Dierenasiel maakt deel uit van het Dieren Team Zwolle, een samenwerkingsverband van dieren welzijnsorganisaties in Zwolle en is de drijvende kracht achter dit samenwerkingsverband.