De Swollenaer

Dinsdag, 22 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Zwollenaren maken video van verlaten stad

Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Zwollenaar Mart Gombert heeft beelden van de verlaten binnenstad gemaakt. Hanneke Poelmans schreef er een gedicht bij, dat werd ingesproken door Rob Kolenbrander.

Gombert liep op zondagmiddag een rondje door de stad om beelden te maken van de lege straten. Hij zette de beelden achter elkaar, vond een bijpassend muziekstuk en zocht naar iemand die er een tekst bij kon schrijven. Die vond hij in tekstschrijver Hanneke Poelmans. Zij was meteen enthousiast. “Ik zag de prachtige, verstilde beelden van Mart en kreeg meteen inspiratie. In twee uur tijd heb ik aan één stuk door de tekst geschreven.” Die werd vervolgens ingesproken door Rob Kolenbrander, onder meer bekend als radiomaker bij RTV Focus. Met zijn diepe gedragen stem gaf hij de finishing touch aan de video.

Veerkracht

Gombert: “Halverwege de video begint de muziek aan te zwellen. De tekst verandert van langzaam en serieus, naar enthousiast en hoopvol. Hiermee laten we de veerkracht van Zwolle zien, die ze de afgelopen tijd heeft laten zien. Wij zijn trots op onze stad en dat willen we laten zien met deze video.” Nieuwsgierig geworden? Bekijk de video via YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=bhg-hk2xp3c