De Swollenaer

Vrijdag, 3 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

ZwolleFonds verwelkomt Aukje Grouwstra als nieuwe binnenstadmanager van Zwolle

ZwolleFonds verwelkomt Aukje Grouwstra als nieuwe binnenstadmanager van Zwolle
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - In het belang van de Zwolse binnenstadondernemer en ter ondersteuning van het ZwolleFonds is Aukje Grouwstra per 1 maart 2019 aangesteld als de nieuwe binnenstadmanager van Zwolle.

Het ZwolleFonds is een samenwerkingsverband van ondernemers vanuit detailhandel, horeca en publieksgerichte ondernemingen in de binnenstad van Zwolle. Zij werkt nauw samen met de gemeente Zwolle aan een bruisende, schone, gastvrije en veilige binnenstad. Zwolle is niet onbekend voor Aukje, ze heeft er zo’n tien jaar gewoond en gewerkt. In die periode is zij onder meer als vrijwilliger actief geweest in het meehelpen opzetten van het Bevrijdingsfestival Overijssel dat toen nog in de stad haar podium had. Het versterken van de community in De Oude Ambachtsschool (DOAS) en de uiteindelijke legalisering heeft zij mede ondersteund. Voor Aukje is het bouwen van relatiestructuren een logische handeling, ‘omdat je in een samenwerking sterker staat en meer van de grond kan krijgen’.

“Het is van belang de stad fris, aantrekkelijk en bij de tijd te houden, met een prachtige onderlegger van een oude Hanzestad,” aldus Aukje. “Ik heb enorm veel zin om samen met het ZwolleFonds en de stakeholders (ondernemers, vastgoed, horeca, cultuur en gemeente) de binnenstad te organiseren en te promoten. Wij willen meer bezoekers laten kennismaken en laten genieten van de op één na beste binnenstad van het land. Zwolle heeft de deuren wagenwijd open staan, waar bezoekers sinds kort ook iedere zondag van harte welkom zijn om te shoppen.”

Ook het bestuur van ZwolleFonds is erg blij met de nieuwe spil in het web in de binnenstad van Zwolle. “We zijn zeer enthousiast over de komst van Aukje binnen het ZwolleFonds. In het belang van een levendige binnenstad en het aantrekken van meer bezoekers is een binnenstadmanager onmisbaar. “