<< Ga terug

Zwolle verwelkomt eerste Probus Vrouwenclub

Zwolle verwelkomt eerste Probus Vrouwenclub

ZWOLLE - De eerste Zwolse ProbusVrouwenclub ontvangt op 12 januari een officieel certificaat van erkenning van de vereniging Probus-Nederland. Probus staat voor professional & business en bestaat sinds 1965.

Twee heren, seniorleden van de Rotary club van Cambridge Engeland, waren de initiatiefnemers. Seniorleden van de Rotary en later ook andere senioren van 55 jaar en ouder konden lid worden van deze Probusclub. Doel was bevordering van onderlinge saamhorigheid tussen de ouder wordende heren. Voorwaarde was dat de leden een maatschappelijk verantwoordelijke positie hadden uitgeoefend of nog uitoefenden. Interessante lezingen werden aangeboden op grond van de bijzondere kennis en ervaring van de leden en van gastsprekers. Het werd een groot succes en Probusclubs bestaan inmiddels in tientallen landen, waaronder Nederland.

In de loop der jaren werden soms ook vrouwen toegelaten en in een enkel geval werd een aparte Probusvrouwenclub opgericht. Drie vrouwen hebben vorig jaar het initiatief genomen tot de oprichting van een Probus Vrouwenclub in Zwolle. Inmiddels zijn er twintig vrouwen lid geworden, terwijl er nog voor zes een aanvraag tot lidmaatschap ligt. “Proefbijeenkomsten, waaronder een eerste muzikale bijeenkomst onder leiding van Rik Elings op Cultuurschip Thor, veroorzaakten veel enthousiasme en levendige discussies. Levensverhalen en lezingen zijn tot nu toe indrukwekkend en worden respectvol ontvangen”, aldus de Zwolse initiatiefnemers.

Een bestuurslid van Probus-Nederland reikt op 12 januari het certificaat van erkenning uit en de officiƫle voorzittershamer. Vanaf die datum bestaat de eerste Zwolse Probus Vrouwenclub officieel, naast de reeds bestaande drie mannenclubs. Belangstellenden kunnen voor eventuele inlichtingen of vragen terecht bij Harma Scholtens, e-mail: harmascholtens@kpnplanet.nl.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo