De Swollenaer

Zondag, 9 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Zwolle is toneel voor de eerste Minibieb Opendagen van Nederland

Zwolle is toneel voor de eerste Minibieb Opendagen van Nederland
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE – In Zwolle worden op zaterdag 18 en zondag 19 mei de eerste Minibieb Opendagen van Nederland gehouden. Beheerders van achttien Minibiebs bieden tussen 14.00 16.00 uur leuke en verrassende activiteiten.

Een Minibieb is een klein kastje gevuld met boeken. Ze staan vaak bij mensen in de voortuin. Iedereen kan er een boek uithalen om thuis te lezen of er een gelezen boek in zetten. Op eigen initiatief hebebn de achttien Zwolse Minibiebhouders de eerste Minibieb Opendagen van Nederland georganiseerd. Met steun van het BuurtCultuurFonds bieden zij deze dagen verschillende activiteiten aan om de Minibiebs in de spotlights te zetten.

Johan Kramer, een van de initiatiefnemers, is er trots op dat zoveel Zwolse Minibiebhouders zich hebben aangemeld. “Er is dus eigenlijk altijd wel een Minibieb in de buurt die meedoet.” Hij is enthousiast over de activiteiten die de Minibiebbeheerders hebben georganiseerd. “Kinderen kunnen leren striptekenen, egels van boeken vouwen of letterstempels maken. Voor volwassenen is er een open podium, een lezing over het enneagram en er worden gedichten voorgelezen. Er is echt voor iedereen wat te doen.”

In Zwolle verschijnen er steeds meer Minibiebs, aldus Kramer. “En dat is niet zo gek. Ze worden veel gebruikt door mensen uit de buurt. Door de Minibieb Opendagen te organiseren, willen wij de Minibiebs nog meer bekendheid geven.” Iedereen uit Zwolle is daarom welkom bij één van de achttien Minibiebs. Kramer: “We zouden het ook heel leuk vinden als mensen naar Minibiebs gaan die niet direct in hun buurt staan: een beetje op reis in je eigen stad. Dus spring op de fiets en ga naar een wijk waar je anders nooit komt.”

Het programma met alle activiteiten en de achttien deelnemende Minibiebs is te vinden op stadkamer.nl. In de vestigingen van Stadkamer zijn vanaf 1 mei ook de flyers met daarop het programma te vinden. Voor wie enthousiast is geworden en zelf een Minibieb wil beginnen, is er allerlei informatie te vinden op minibibliotheek.nl.