De Swollenaer

Maandag, 6 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Zwembad De Vrolijkheid in Zwolle is weer open voor bezoekers

Zwembad De Vrolijkheid in Zwolle is weer open voor bezoekers
Redactie: Erik-Jan Berends

VROLIJKHEID – Na een verplichte sluiting vanwege COVID-19 heeft Zwembad De Vrolijkheid in Zwolle sinds enkele weken haar deuren weer geopend voor bezoekers. De opening vindt gefaseerd en volgens de regels van het RIVM en de overheid plaats.

Halverwege maart sloten de deuren van De Vrolijkheid tot nader order. Door de verplichte sluiting in verband met COVID-19 is het zwembad, van exploitant Optisport, geruime tijd niet toegankelijk geweest voor bezoekers. Inmiddels is het zwembad alweer enkele weken geopend met aangepaste openingstijden en veilige looproutes.

Zwemlessen

Locatiemanager Hugo Rijnders vertelt: “We zijn begonnen met een gefaseerde opening en dit verloopt tot nu toe erg soepel. De Zed & Sop zwemlessen en het banenzwemmen zijn weer volledig hervat en ook de horeca is weer geopend voor een heerlijk kopje koffie of thee en iets lekkers uit de keuken. Daarnaast zijn er ook weer verschillende Aqua Groepslessen opgestart, op dinsdagochtend de WijZ groepsles en op donderdagochtend het Aqua Joggen en is het voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar die in het bezit zijn van een A-diploma weer mogelijk om vrij te zwemmen.”

Huisregels

Om de gezondheid van de bezoekers en het personeel te kunnen waarborgen, heeft Zwembad De Vrolijkheid een aantal huisregels opgesteld om te voldoen aan alle richtlijnen. De bezoekers wordt gevraagd om voor hun komst naar het zwembad thuis hun badkleding aan te trekken onder de gewone kleding. Na afloop kunnen ze wel gebruikmaken van de omkleedhokjes. Het is nog niet mogelijk om gebruik te maken van de douches in het zwembad. Het gebruik van de toiletten is daarentegen wel toegestaan. Daarnaast is het enkel mogelijk om het zwembad te bezoeken op reservering. Reserveren is telefonisch mogelijk via (038) 455 06 89. Ga voor het actuele rooster naar: www.optisport.nl/vrolijkheid/openingstijden

Activiteiten

Het gaat nog enige tijd duren voordat het zwembad weer open mag volgens het reguliere openstellingsrooster, maar tot die tijd komen er regelmatig nieuwe activiteiten bij. “Wij zijn ontzettend blij dat wij onze bezoekers stapje voor stapje weer kunnen ontvangen en kijken uit naar het moment dat wij weer volledig open kunnen”, aldus van Rijnders.