<< Ga terug

Zonta Zwolle organiseert bijeenkomst over het vrouwenhart

Zonta Zwolle organiseert bijeenkomst over het vrouwenhart
Foto: Jacqueline de Haas

ZWOLLE - Zonta Zwolle heeft, in samenwerking met PEC Zwolle, voor vrijdag 7 februari een bijeenkomst rond het thema ‘Vrouwenhart’ georganiseerd. De gastspreker is Prof. dr. Angela Maas, de bekende en eerste hoogleraar cardiologie voor vrouwen in Nederland.

De opbrengst van deze bijeenkomst gaat naar Stichting Single Supermom, een stichting die ondersteuning biedt aan alleenstaande moeders en hun kinderen. Zonta Zwolle, een netwerkorganisatie voor vrouwen die zich inzet voor de positieverbetering van vrouwen over de hele wereld, meldt enorm trots te zijn op de komst van Maas. “Zij wordt gezien als de meest invloedrijke vrouw in Nederland en is de eerste cardioloog die zich heeft gespecialiseerd in het vrouwenhart. Ook is Angela Maas geen onbekende in Zwolle, want zij heeft een aantal jaren als cardioloog in ziekenhuis Isala gewerkt. Inmiddels werkt ze als hoogleraar in het Radboudumc en ziet ze op haar spreekuren vrouwelijke patiënten vanuit heel Nederland en het buitenland.”

Welzijn

De stichting Single SuperMom, waarvoor Zonta Zwolle zich inzet, wil de sociaal economische positie van alleenstaande moeders en hun kinderen versterken. Het gaat om welzijn, geld en zorg. Dit zijn drie essentiële zaken voor alleenstaande moeders om goed voor zichzelf en voor de kinderen te zorgen. De stichting draait grotendeels op vrijwilligers en met de opbrengsten van de entreegelden wordt de stichting ondersteund.

Voetbal

De bijeenkomst begint om 16.30 uur en vindt plaats in het PEC stadion aan het Stadionplein 1. Om 17.00 uur begint het programma en gaan de deelnemers gezamenlijk eten. Vanaf 19.30 uur bestaat de mogelijkheid om de vrouwenwedstrijd van PEC Zwolle-VV Alkmaar (AZ) te bekijken. Een gedeelte van de tribune is voor de aanwezigen gereserveerd. Na afloop is er nog gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje. Ga voor meer informatie en het kopen van een entreeticket naar de website www.zontazwolle.nl of naar www.eventbrite.nl.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo